Σε ετοιμότητα ο νομός Τρικάλων για τον Ημιμαραθώνιο της Κυριακής

Στην πρώτη γραμμή θα βρεθούν ξανά τα Τρίκαλα την Κυριακή με τον καθιερωμένο και αγαπημένο 12ο ημιμαραθώνιο Θανάση Σταμόπουλου.

Ομολογουμένως η ανταπόκριση είναι εντυπωσιακή αλλά το σκηνικό δεν είναι τυχαίο.

Οι υπεύθυνοι αφουγκράστηκαν τα θέλω του κόσμου και των δρομέων, ενώ επένδυσαν στο μεράκι και στις γνώσεις τους. Διότι δίχως αυτά τα στοιχεία δεν μπορεί να μπει το νερό στο αυλάκι.

Ετσι οι λάτρεις των στατιστικών τρίβουν τα μάτια τους όταν επιχειρούν μια αναδρομή στο παρελθόν κάνοντας φύλλο και φτερό τα στατιστικά.

Αρκετοί μελετούν και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα όπου αρχικά η πυκνότητα στις εκκινήσεις ήταν φυσιολογική.

Πλέον όμως καταγράφεται συνωστισμός αλλά μέσα στα όρια που θέτουν οι διοργανωτές.

Διότι σε τέτοιου επιπέδου εκδηλώσεις επιβάλλεται να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια οι κανονισμοί.

Από την πλευρά τους οι οργανωτές στην συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Τρικκαίων άνοιξαν την όρεξη, ενώ οι φίλαθλοι θα κάνουν το καθήκον τους και θα υποδεχθούν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Οι αριθμοί είναι σαφείς:

  • 1600 συμμετοχές
  • 21,1 χλμ. αγώνας Καλαμπάκα – Τρίκαλα
  • 5 χλμ. αγώνας εντός Τρικάλων
  • 1000 μ. αγώνας σε Τρίκαλα (παιδικός)
  • 1000 μ. αγώνας σε Καλαμπάκα (παιδικός)
  • 5.000 μ. για τους Lifewalkers που στηρίζουν ΑΜΕΑ

Ο 12ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα Θανάσης Σταμόπουλος, είναι προ των πυλών. Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, η διοργάνωση που αγαπήθηκε και αυξήθηκε, που κάθε χρόνο ξεπερνά τον εαυτό της και δίνει το στίγμα για την αγωνιστική χρονιά και για κάθε ερασιτέχνη δρομέα, είναι ένα βήμα πριν την έναρξη.
Η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι υπεύθυνοι συνδιοργανωτές (στο Δημαρχείο Τρικκαίων την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019), αποτύπωσε τη συνεχώς αυξανόμενη επιτυχία των «5 σε 1» αγώνων που κοσμούν τα Τρίκαλα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων κ. Β. Διβάνης, εξάλλου, αναφέρθηκε στη μέγιστη απήχηση σε αθλητές και αγωνιζόμενους από όλη τη χώρα, επιφυλασσόμενος για ένα ακόμη ρεκόρ, αυτό στις συμμετοχές γυναικών. Εδωσε έμφαση στα ληφθέντα μέτρα για τους αγωνιζόμενους, στα επίπεδα της ασφάλειας και της φύλαξης, αναλύοντας ειδικά σημεία της διοργάνωσης και τη βοήθεια των φορέων.
Ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε την αναγκαιότητα ου προκύπτει για συνεργασία, όπως αυτή αποτυπώνεται και από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Τόνισε την υποχρέωση του Δήμου Τρικκαίων να στηρίζει και να βοηθά μια προσπάθεια, που έχει ήδη κατοχυρωθεί και είναι φορέας αύξησης της επισκεψιμότητας στην πόλη των Τρικάλων, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι το «κάθε χρόνο και ψηλότερα».
Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ντ. Μπάρδας, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη, τόνισε τη σημασία των πρεσβευτών, στους οποίους αναδεικνύονται οι επισκέπτες και οι συνοδοί τους για τον νομό Τρικάλων. Στο ίδιο μήκος κύματος ο αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Ράντος, ευχαρίστησε τους εμπνευστές της ιδέας, επισημαίνοντας τα θετικά της διοργάνωσης.
Σημειώνεται, επίσης, η μεγάλη σημασία και προσφορά των εθελοντών και της ΣΜΥ, σε πλήθος τομέων, από την προετοιμασία εξοπλισμού των δρομέων και υλικού της διοργάνωσης, μέχρι τους σταθμούς τροφοδοσίας και τη φροντίδα για τους αγώνες ων λιγότερων χιλιομέτρων.
Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Τρικκαίων κ. Αναστασίου, η τ. αντιδήμαρχος κ. Λεβέντη, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Χρ. Ζαραμπούκας, καθώς και στελέχη του Συλλόγου Δρομέων.