Αρνί κότσι στην κατσαρόλα

Συστατικά

  • 4 κομμάτια αρνί κότσι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πράσο κομμένο σε κύβους
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • ½ φλ. φινόκιο κομμένο σε κύβους
  • 14 μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 2 κόκκινες πιπεριές κέρατο σε φέτες
  • 1 λεμόνι το ξύσμα
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • ½ φλ. ντομάτα περασμένη
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε πέντε φλιτζάνια ζεστό νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Αλατοπιπερώνετε το αρνί από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνετε καλά μια κατσαρόλα και ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο. Σοτάρετε το αρνί από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ένα έντονο σκούρο χρώμα. Βγάζετε το αρνί από την κατσαρόλα.

  •  Βήμα 2

    Ακολούθως, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ξεκινάτε να σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Προσθέτετε το καρότο και το φινόκιο και ψήνετε για 2-3 λεπτά.

  •  Βήμα 3

    Στη συνέχεια, βάζετε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και ψήνετε για ακόμα 2-3 λεπτά ανακατεύοντάς τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Βάζετε μέσα το ξύσμα και το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, σβήνετε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε την ντομάτα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Επαναφέρετε το κότσι στην κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου 30 λεπτά.

     

xrysessyntages.com