Καλαμάρι τηγανιτό με σος ταρτάρ

Συστατικά
Για το καλαμάρι
1 κιλό καλαμαράκι
αλεύρι
1 κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη
αλάτι πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Για τη σος ταρτάρ:
1 φλ. μαγιονέζα
2 κουταλιές κάπαρη
6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές φιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
αλάτι, πιπέρι
Βήματα
Βήμα 1
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνετε το λάδι. Περνάτε το καλαμάρι από το αλεύρι και το τηγανίζετε.

Βήμα 2
Αφού ψηθεί το βάζετε σε πιάτο με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το παραπανήσιο λάδι.

Βήμα 3
Για τη σος ταρτάρ: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για την ταρτάρ και συνοδεύετε το σολομό με αυτό.

xrysessyntages.com