Κοτόπουλο ολόκληρο στο φούρνο

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο,  1 ½ – 2 κιλά περίπου
  • 2 κουταλάκια δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 1 κουταλάκι θυμάρι αποξηραμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μουστάρδα (mild)
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 2 λεμόνια, ο χυμός
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Σε ένα μπλέντερ βάζετε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και χτυπάτε πάρα πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

  •  Βήμα 2

    Ξεπλένετε το κοτόπουλο και το βάζετε με το στήθος προς τα πάνω σε ένα βαθύ ταψί ή γυάλινο σκεύος.

  •  Βήμα 3

    Το περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια το αλατοπιπερώνετε καλά από όλες τις πλευρές.

  •  Βήμα 4

    Ακολούθως, απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα με τη μουστάρδα ρίχνοντας όση περισσέψει πάνω από το στήθος.

  •  Βήμα 5

    Αν έχετε χρόνο σκεπάζετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

  •  Βήμα 6

    Αλλιώς, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα.

  •  Βήμα 7

    Μετά, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο.

  •  Βήμα 8

    Σερβίρετε με σαλάτα ή και πατατούλες.

     

xrysessyntages.com