Μακαρονάδα με γαρίδες

Συστατικά

  • 1½ κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ του φλιτζανιού άσπρο κρασί
  • 840γρ. ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
  • ½ κουταλάκι κάπαρη
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • ½ κουταλάκι βασιλικό
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 φλ. μακαρόνια ολικής άλεσης

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230ο C. Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό για να βράσει.

  •  Βήμα 2

    Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύετε, μέχρι να μαλακώσουν, 3 έως 4 λεπτά.

  •  Βήμα 3

    Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτετε τις ντομάτες, 1 1/2 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, κάπαρη, ρίγανη, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι και τα αφήνετε για 5 λεπτά.

  •  Βήμα 4

    Ρίχνετε τις γαρίδες και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν ροζ.

  •  Βήμα 5

    Ψήνετε τα μακαρόνια και αφού τα στραγγίσετε τα μεταφέρετε στο προετοιμασμένο ταψί. Προσθέτετε τις γαρίδες και τη σάλτσα ντομάτας.Το ψήνετε ακάλυπτο για περίπου 10 λεπτά.

     

xrysessyntages.com