Φιλετάκια χοιρινά με σάλτσα μουστάρδας

Συστατικά
2 κοφτές κουταλιές βούτυρο + 2 κουταλιές λάδι,
650 γρ. περίπου (2 μέτρια) φιλετάκια χοιρινά, κομμένα σε 8 κάθετα φετάκια το καθένα,
3 κουταλιές μουστάρδα με σπόρους μουστάρδας,
½ φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι,
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, τριμμένη,
100 ml (6 ½ κουταλιές) μαυροδάφνη ή κουμανδαρία,
200 ml (4/5 φλ.) ζωμός κρέατος κατεστημένος (δες σημείωση),
3 κουταλιές γούστερ σος (Worcestershire Sauce),
3 ½ κουταλιές κρέμα γάλακτος,
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για τις πατάτες:
1 κιλό περίπου μικρές φρέσκιες πατάτες, με τη φλούδα τους,
Διάφορα φρέσκα αρωματικά (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο)
100 γρ. (6 ½ κοφτές κουταλιές) βούτυρο,
Αλάτι, πιπέρι
Βήματα
Βήμα 1
Βάζετε τα φιλετάκια σε ένα μπολ, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και 1 κουταλιά μουστάρδα και τα ανακατεύετε να πιάσουν παντού. Λιώνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο το βούτυρο με το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 2
Δυναμώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τα φιλετάκια και τα σοτάρετε για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τα σβήνετε
με το κρασί και περιμένετε να δέσει λίγο η σάλτσα τους.

Βήμα 3
Προσθέτετε το ζωμό, την υπόλοιπη μουστάρδα και τη γούστερ σος, αφήνετε να κοχλάσει το μίγμα και να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν το σερβίρισμα, ανακατεύετε μέσα την κράμα γάλακτος και την αφήνετε να κοχλάσει.Πατάτες: Κόβετε τις πατάτες στη μέση, τις βάζετε σε ένα ταψί, τις αλείφετε με το βούτυρο, τις αλατοπιπερώνετε, σκορπάτε γύρω τους τα φρέσκα αρωματικά και τις ψήνετε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά. Σερβίρετε τα φιλετάκια με τη σάλτσα τους και τα συνοδεύετε με τις πατάτες και βρασμένα εποχιακά λαχανικά.

xrysessyntages.com