Η γρίπη θερίζει και ο Πολάκης ειρωνεύεται – «Δεν έγινε και καμιά καταστροφή»

Ο αναπληρωτής υφυπουργός Υγείας, ο κ. Πολάκης δεν σταματά να προκαλεί με δηλώσεις του. Αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρο τη γρίπη λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν έγινε και καμιά καταστροφή, μην τρελαθούμε».

Ο κ. Πολάκης μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο δελτίο ειδήσεων του Kontra News και ερωτηθείς από την παρουσιάστρια Νατάσα Γιάμαλη για τις εξελίξεις γύρω από τη γρίπη επισήμανε «Fake news και καταστροφολογία στη δημόσια Υγεία δεν είναι ανεκτά. Οτιδήποτε και να γίνεται χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση και από μια μεγάλη μερίδα των Μέσω Ενημέρωσης για να παράξουν έναν φόβο, στα πλαίσια συγκροτημένης αντιπολίτευσης».

Αναφερόμενος σε αριθμούς υπογράμμισε τα 309 κρούσματα και τους 101 νεκρούς από τη γρίπη την περίοδο 2010-2011, καθώς και τους 123 νεκρούς, από τα 372 κρούσματα της περιόδου 2015-2016.

«Φέτος, μέχρι στιγμής και με επίσημα στοιχεία μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, έχουμε 173 ανθρώπους που έχουν νοσήσει σοβαρά, με μόλις το 15% εξ αυτών να είναι εμβολιασμένοι. Από αυτούς 165 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, οι νεκροί είναι 38. Ανθρωποι με ευπάθειες, με χρόνια νοσήματα η συντριπτική πλειοψηφία» τόνισε ενώ συμπλήρωσε πως «Ζούμε μια έξαρση της γρίπης, με την πλειοψηφία των στελεχών να είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περυσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος. Αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε δηλαδή»

Καταλήγοντας υποστήριξε «την πιο αυξημένη, προφυλακτική, εμβολιαστική κάλυψη που έχει γίνει ποτέ».

dikaiologitika.gr