Κλήρος και λαός της Θεσσαλονίκης αγκάλιασαν τον Τρίκκης Χρυσόστομο ΦΩΤΟ

Την Ιερά Μνήμη της αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης εορτάζει από την Κυριακή 16 Ιουλίου η Θεσσαλονίκη με επίκεντρο τον ομώνυμο και περικαλλή Ιερό της Ναό στην Άνω Τούμπα.
Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ανθίμου. Εκεί κλήρος και λαός με αγάπη υποδέχτηκαν τον Δεσπότη των Τρικάλων.
Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος με εμφανή την συγκίνησή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Παναγιώτατο για την τέλεση της ευχαριστιακής συνάξεως καθότι προσήλθε φέτος για πρώτη φορά ως Επίσκοπος της Εκκλησίας για την εορτή της Αγίας Μαρίνας.
Επίσης συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, αρχιμ. Δαμασκηνό Πέτικα για την αρίστη διεξαγωγή της Ιεράς Πανηγύρεως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός στον οποίο παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος, είναι πολύ γνώριμος στον ίδιο, καθώς επί 14 έτη τέλεσε ιερατικώς προϊστάμενος και κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και συνεργάτης με τον διάδοχό του π. Δαμασκηνό στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως κατά την εδώ διακονία του ως ιερεύς.
Στο τέλος την διανομή του αντιδώρου έκανε ο Σεβασμιώτατος και έδωσε τις Αρχιερατικές του ευχές στο ευσεβές εκκλησίασμα το οποίο από νωρίς προσήλθε και κατέκλησε τον Ιερό Ναό παρά την έντονη βροχόπτωση.