Υπoγράφηκε η Συμβολαιογραφική Πράξη με τίτλο «Δωρεάν Παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου για την εγκατάσταση σταθμού αποσυμπίεσης Φυσικού Αερίου στον Δήμο Σοφάδων»

Στην υπογραφή της Συμβολαιογραφικής Πράξης με τίτλο «Δωρεάν Παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου για την εγκατάσταση σταθμού αποσυμπίεσης Φυσικού Αερίου στον Δήμο Σοφάδων» , προχώρησαν ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Αθανάσιος Σκάρλος και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας ,σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ).

Ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Σκάρλος ανέφερε ότι τα έργα στο Δήμο Σοφάδων θα ξεκινήσουν στο προσεχές χρονικό διάστημα και ότι όλα εξελίσσονται σύμφωνα με το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Στη συνέχεια δήλωσε πως αρχίζει μία νέα εποχή για το Δήμο Σοφάδων δεδομένου ότι το Φυσικό Αέριο αποτελεί εναλλακτική πηγή ενέργειας, φιλική προς το περιβάλλον, με υψηλή αποδοτικότητα και τιμή χαμηλότερη από άλλες ανταγωνιστικές ενεργειακές πηγές.Κλείνοντας τόνισε ότι τα πλεονεκτήματα του Φυσικού Αερίου θα αποτελέσουν ένα από τα πολύ σοβαρά εργαλεία που θα συμβάλλουν στην οικονομία κάθε νοικοκυριού αλλά και του επιχειρείν μειώνοντας άμεσα το ενεργειακό κόστος  ,προάγοντας τα τοπικά συμφέροντα και συμβάλλοντας άμεσα  στην πολλαπλή ανάπτυξη της περιοχής.

Το Σεπτέμβριο του 2019 η εν λόγω περιοχή θα τροφοδοτηθεί με Φυσικό Αέριο, ενώ   από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 οι δημότες – υποψήφιοι καταναλωτές θα μπορούν να προσέρχονται στο χώρο του Δήμου για να καταθέτουν αίτηση ενδιαφέροντος.