Οι νέοι πύραυλοι «Buk-M3» καλύτεροι και από τους S-300

Οι νέοι πύραυλοι εδάφους – αέρος Buk-M3 ξεπερνούν σε επιδόσεις ακόμα και τους πασίγνωστους αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300.

Η νέα έκδοση των αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων «Buk-Μ3» έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στις ρωσικές Δυνάμεις Αντιαεροπορικής Άμυνας μέχρι το τέλος του 2015. Το 2016, οι υπερσύγχρονοι «Buk» νέας γενιάς θα αρχίσουν να εντάσσονται επιχειρησιακά στις στρατιωτικές μονάδες, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS καλά πληροφορημένη πηγή στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Νέοι πύραυλοι Buk-Μ3: Το νέο απόκτημα των Ενόπλων Δυνάμεων
Αιχμή του δόρατος της αντιαεροπορικής άμυνας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων οι τεχνολογικά προηγμένοι πύραυλοι «Buk».
Σύμφωνα με την πηγή του TASS, η ακτίνα επιχειρησιακής δράσης των νέων ρωσικών SAM (πυραύλων εδάφους – αέρος) είναι 70 Km, 25 Km παραπάνω από το προηγούμενο σύστημα, ενώ σε μια σειρά από παραμέτρους, οι πύραυλοι «Buk-Μ3» υπερτερούν ακόμα και του πυραυλικού συγκροτήματος μεγάλου βεληνεκούς S-300.
«Τα αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν ότι σε μια σειρά τεχνικών χαρακτηριστικών, το νέο πυραυλικό συγκρότημα «Buk-M3» εκτέλεσε με επιτυχία την αποστολή του. Οι επιδόσεις του βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τους S-300, ενώ σε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά, τους ξεπερνά», είπε ο συνομιλητής του ειδησεογραφικού πρακτορείου.
Κοντά στο απόλυτο 100%
«Πρωτίστως, μιλάμε για τις πιθανότητες επιτυχίας – χτυπήματος στόχου, που για τους «Buk-Μ3» είναι στο 99,99%, επίδοση που δεν δύναται να φτάσουν οι S-300», υπογράμμισε η στρατιωτική πηγή. Επιπλέον, πρόσθεσε, «το βεληνεκές του συστήματος αυξήθηκε κατά 25 Km σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και φτάνει τα 70 Km».
Τον Απρίλιο εγκρίθηκε η προμήθεια του πυραυλικού συγκροτήματος για τις ανάγκες των ρωσικών ΕΔ. «Τώρα, για την τελική, επιχειρησιακή ένταξη του «Buk-Μ3» στις μονάδες, έχει απομείνει η ολοκλήρωση των κοινών κρατικών δοκιμών, οι οποίες έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο ίδιο πολύγωνο δοκιμών αυτό το καλοκαίρι. Αν και αυτές ολοκληρωθούν με επιτυχία, τότε το αντιαεροπορικό πυραυλικό συγκρότημα «Buk» νέας γενιάς, θα καταστεί επιχειρησιακό το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους», ξεκαθάρισε η πηγή.
Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί, ότι το νέο μέλος της οικογένειας «Buk» θα ενταχθεί στις ΕΔ μέχρι το τέλος του 2015. Το πυραυλικό συγκρότημα «Buk-M3» θα συνεχίσει την καλή παράδοση της οικογένειας πυραυλικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας «Buk». Η προηγούμενη έκδοση «Buk- M2» θεωρείται σήμερα ένα από τα πιο αποτελεσματικά όπλα στην κατηγορία τους. Η ανάπτυξή του ολοκληρώθηκε το 1988, αλλά η μαζική παραγωγή του πυραυλικού συστήματος ξεκίνησε 15 χρόνια αργότερα.

Πηγή: http://gr.rbth.com