26.7 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αναχώρηση Ιεράς Εικόνος Παναγίας Σουμελά από την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών ΦΩΤΟ

Με πολλή συγκίνηση τελέστηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το απόγευμα οι τελευταίες ιερές ακολουθίες προς τιμή της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Σουμελά, η οποία φιλοξενούνταν εκεί από την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου το απόγευμα.

- Advertisement -

Αρχικά τελέσθηκε ο Εσπερινός, κατόπιν η Ιερά Παράκληση και εν συνεχεία η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου. Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες Χοροστάτησε ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος.

Καθημερινά, όλες αυτές τις ημέρες, «από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός» πιστοί χριστιανοί προσερχόταν υποδειγματικά και υπομονετικά να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Δέος, κατάνυξη και συγκίνηση διακατείχε όλους, ιερείς και λαϊκούς, καθώς πλησίαζε η στιγμή του αποχωρισμού από τον Ιερό αυτό πνευματικό θησαυρό.

Πριν την αποχώρηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ομίλησε καταλλήλως προς το εκκλησίασμα, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» κ. Γιώργο Τανιμανίδη για την μεγάλη πνευματική πανδαισία που προσέφεραν στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών με την έλευση της Παναγίας Σουμελά, ευχήθηκε δε η Χάρη Της να επισκιάζει όλους τους πιστούς.

Στην συνέχεια παρέδωσε στους Πατέρες από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας την Ιερά Εικόνα για να επιστρέψει στο Θρονί της στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Όρος.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ