22.8 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απίστευτη λαοθάλασσα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου (45 ΦΩΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ)

Πανηγυρικά και με την παρουσία πολυπληθών προσκυνητών εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών η ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, του Συμπολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.
Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλώνυμος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου στην πόλη των Τρικάλων.
Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό της εορτής που τελέσθηκε την 5η Δεκεμβρίου Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Μαζί του συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ενώ έψαλλε εκλεκτός χορός Ιεροψαλτών.
Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τους Αγίους Αρχιερείς λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ευγνωμόνως ευχαριστώ εκ μέσης καρδίας τόσον η ελαχιστότης μου, όσον και ο Σεβασμιώτατος γέροντάς μας Μητροπολίτης Αλέξιος, τους Σεβασμιωτάτους αρχιερείς, οι οποίοι ως εκπρόσωποι των τοπικών τους Εκκλησιών συμμετέχουν σε τούτη την λαμπρά εκκλησιαστική πανήγυρη.
Ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη που συνεχώς παρίσταται σε κάθε χαρά του πνευματικού του υιού από τα χρόνια που βρισκόμουν στην Θεσσαλονίκη.
Ευχαριστώ τον όμορο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων δια την εδώ παρουσία του. Η γνωριμία μας από αμνημονεύτων ετών είναι η εγγύηση της αδελφικής συμπορεύσεως μας στον ευλογημένο Νομό των Τρικάλων, διότι πλέον η πόλη των Τρικάλων είναι το δεύτερο σπίτι του μετά την Καλαμπάκα. Η παρουσία του εδώ κάθε φορά θα μας γεμίζει ανεκλάλητη χαρά και ευλογία.
Τις μέγιστες των ευχαριστιών μου όμως εκφράζω με ιδιαίτερη ικανοποίηση προς τον φιλάγιο Λαό του Θεού. Αθορύβως και ταπεινώς προσκυνά σήμερα το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά, το οποίο μας εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων δια να συμπανηγυρίσουμε μαζί με τον Άγιό μας, τον προστάτη και αρωγό, τον Άγιο Νικόλαο. Η παρουσία όλων σας γύρω από το ιερό Λείψανό του και την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, αποδεικνύει και διακηρύσσει την αγάπη σας για τους αγίους της Εκκλησίας μας, ιδιαιτέρως δε στον άγιο Νικόλαο.
Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητε, παρακαλώ θερμώς να λάβετε τον λόγο, απευθύνοντας προς όλους μας διδακτικά ρήματα εξ αφορμής της λαμπράς εκκλησιαστικής πανηγύρεως, προς τιμήν του συπολιούχου της πόλεώς μας, αγίου Νικολάου του Θυαματουργού».
Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος με απλότητα αναφέρθηκε εμπνευσμένα στον βίο του αγίου Νικολάου υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι, υπήρξε Άνθρωπος του Θεού, πρότυπο Ποιμένος και Ιεράρχου, ο οποίος στήριζε συνεχώς το ποίμνιο του με έργα.

- Advertisement -

Να σημειώσουμε ότι θα ακολουθήσουν από τον Νίκο Σαλέπη πολλά βίντεο και φωτογραφίες από την απίστευτη προσέλευση των πιστών σήμερα στο Μητροπολιτικό Ναό.


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ