Επίσημη Συνάντηση Τάξης 1984 της ΣΜΥ στα Τρίκαλα

«Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερονεστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσι.»

 Πλάτων: Κρίτων, 51β.

Πριν 35 χρόνια, 25/26 Οκτωβρίου 1982, δεκαοκτάχρονα παιδιά κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεωνκαταταχθήκαμε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα.

Στην έδρα της Σχολής, ενώπιον του Ιερού Ευαγγελίου και της ένδοξης Πολεμικής Σημαίας του 5ουΣυντάγματος Πεζικούορκιστήκαμε παρουσία θρησκευτικών, πολιτειακών, στρατιωτικών αρχών και των οικογενειών μας.

Υπηρετήσαμε 35 χρόνια στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού έχοντας πάντα στο νου μας τον στρατιωτικό όρκο και το ρητό που κοσμεί το έμβλημα της Σχολής μας.

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 διακόσιοι και πλέον αξιωματικοίε.α., οι περισσότεροι με τις οικογένειές τους, θα καταφθάσουν από όλες τις περιφέρειες της πατρίδος μας στην αγαπημένη τους πόλη τα Τρίκαλα για να αποτίσουν φόρο τιμής στη Σχολή όπου εκπαιδεύθηκαν και ανδρώθηκαν καθώς επίσης να δεηθούν προς τον Ύψιστο για τους αποθανόντες αδερφούς τους.

Οι αξιωματικοί ε.α. που θα πραγματοποιήσουν αυτή τη συνάντηση ανήκουν στην Τάξη 1984 η οποία ήταν η πρώτη Τάξη διετούς φοίτησης.Ο διαγωνισμός εισαγωγής ήταν εκτός πανελληνίων εξετάσεων, οι υποψήφιοι ήταν 7.500 και εισήχθησαν 450.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την Τάξη μας 27 Ανώτεροι Αξιωματικοί φέροντας το βαθμό του Συνταγματάρχη κατόπιν τακτικών κρίσεων συμπληρωμένης της 35ετίας αποστρατεύτηκαν την 24ηΣεπτεμβρίου 2017.

Σήμερα καμαρώνουμε που η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών είναι τριετούς φοιτήσεως και οι σπουδαστές εισάγονται με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων χαρακτηρίζοντάς την περιζήτητη σχολή με υψηλές βαθμολογίες.