22.5 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κίνηση Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 13 Απριλίου το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Τρικάλων επί τη μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

- Advertisement -

Την Κυριακή 14 Απριλίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του ΣΤ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου το απόγευμα στις 7 θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Τιμίων Ταξιαρχών στο χωρίο Ταξιάρχες.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία με Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων επί τη μνήμη του Οσίου Αμφιλοχίου του εν Πάτμω.

Την Τρίτη 16 Απριλίου το απόγευμα στις 6 θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μεγαλοχωρίου.

Ακολούθως στις 7:30 θα μεταβεί στην Αίθουσα «Δημήτριος Καβράκος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» και θα παρακολουθήσει την Συναυλία που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών με θέμα «ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ» και θα περιλαμβάνει ύμνους και τραγούδια από τη Μικτή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, τη Μουσική Σχολή «Παπαστάθη» και το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων και ομιλία από τον Επίκουρο Καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικολογίας κ. Εμμανουήλ Γιαννόπουλο με θέμα: «Λόγος, μέλος, βίωμα τη Μεγάλη Εβδομάδα».

Την Τετάρτη 17 Απριλίου το απόγευμα στις 7 θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου Κοτρωνίου.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου το απόγευμα στις 7 θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος χωρίου Άγιος Βησσαρίων (Δούσικο).

Την Παρασκευή 19 Απριλίου το μεσημέρι, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί στη Σιάτιστα όπου θα συμμετάσχει στην τελετή ενθρονίσεως του νέου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων επί τη εορτή εγέρσεως του Αγίου και δικαίου φίλου του Χριστού Λαζάρου του τετραημέρου.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, 14 Απριλίου 2019, στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Εν συνεχεία ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μουρτζανός θα ομιλήσει καταλλήλως προς ωφέλεια όλων και πνευματικό ανεφοδιασμό με θέμα: «Ο πιο μεγάλος αγώνας είναι αυτός που έρχεται. Σχόλιο στο βίο της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας».

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή 14 Απριλίου το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου το απόγευμα θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας την Κυριακή 14 Απριλίου το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων.

ΚΗΡΥΚΕΣ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ:

Ο κ. Γεώργιος Μηλίτσης την Κυριακή 14 Απριλίου το πρωί στο Ζάρκο.


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ