Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Αμφιλοχίου Μακρή στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ)

Πρώτη πανηγυρική Αγρυπνία με την ευκαιρία της αγιοκατατάξεως από το Οικουμενικό Πατριαρχείο του Αγίου Αμφιλοχίου Μακρή του διατελέσαντος Καθηγουμένου της ιστορικής Ιεράς και σεβασμίας Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Πατριαρχικού Εξάρχου Πάτμου τελέσθηκε τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 το βράδυ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Στην Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, πλασιούμενος από ιερείς της πόλεως και των χωρίων, ενώ κατά την διάρκεια του Εσπερινού παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Κολώνας ο οποίος και αναφέρθηκε στη σπουδαία και ιερή σημασία της αγιοκατατάξεως του Γέροντος Αμφιλοχίου.

Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας τους ύμνους έψαλλε ο εκλεκτός χορός ιεροψαλτών «Τρίκκης Μελωδοί» με χοράρχη τον κ. Δημήτριο Λάσκο.