Πλήθος κόσμου απόψε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων (βίντεο-32 φωτό)

Κατά εκατοντάδες οι τρικαλινοί και προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Ν. Φιλαδέλφειας κ. Γαβριήλ και του οικείου Μητροπολίτη, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, κορυφώνονται οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Νικόλαο.

Η Ιερά Μητρόπολη των Τρικάλων ήδη από την Κυριακή έχει γίνει εορταστική με την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σπηλιάς και αύριο θα υπάρξει η κορύφωση των εκδηλώσεων.
Αύριο στις 11:00 το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό της πόλης μας θα γίνει Λιτανεία μαζί με την εικόνα της Παναγίας Σπηλιάς προς την κεντρική πλατεία με αρτοκλασία και δέηση.
Ενώ σήμερα το απόγευμα τελέστηκε αρχιερατικός μέγας εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο οποίος μίλησε με θέρμη για τον Άγιο Νικόλαο.
Από τους πιο λαοφιλείς αγίους ο Άγιος Νικόλαος, προστάτης του Πολεμικού Ναυτικού και όλων των ναυτικών γενικότερα. Είναι επίσης πολιούχος σε πολλές πόλεις, χωριά και νησιά ενώ υπάρχουν πάρα πολλοί ναοί και μοναστήρια στο όνομά του τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, (όπως πχ στο σημείο «μηδέν» των δίδυμων πύργων της Νέας Υόρκης).
Δείτε ένα ενδεικτικό βιντεάκι και φωτογραφίες που κατέγραψε ο συνεργάτης μας Χριστόφορος Παπαθανασίου.