Τελευταία Θ.Λειτουργία του Τοποτηρητή της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων (ΦΩΤΟ

Την τελευταία του Θ.Λειτουργία ως τοποτηρητής της Ι.Μητροπόλεώς Σταγών ακι Μετεώρων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Λίγο πριν το τέλος της Θ.Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την Ευαγγελική περικοπή, ενώ φανερά συγκινημένος, πριν το »δι’ευχών»  αναφέρθηκε στην μοναδική εμπειρία που βίωσε αυτούς τους οκτώ μήνες ως τοποτηρητής.

Ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο για την άριστη συνεργασία που είχαν, για την εξαιρετική του φιλοξενία και τόνισε πως στο εξής θα συνδέονται πνευματικά αλλα και ως πραγματικοί φίλοι.

Τόνισε πως φεύγει πλήρης πνευματικών εμπειριών και εικόνων απο τις Ι.Μονές των Αγίων Μετεώρων αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μητροπόλεως και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους ψάλτες οι οποίοι – όπως είπε –  με τις ωραίες τους ακολουθίες ήταν για εκείνον, »αποκάλυψη» και απόλαυση!

Ευχαρίστησε το λάο της Καλαμπάκας και του ζήτησε να  υποδεχτεί με αγάπη το νέο Ποιμενάρχη και όταν αυτός τους δίνει »ένα» εκείνοι να του δίνουν »εκατό» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεώς Αρχιμ. Νήφων Καψάλης και εκφράζοντας την ομόφωνη γνώμη του πιστού λαού αλλά και του κλήρου ευχαρίστησε εκ βαθέων και εγκαρδίως τον κ Μάξιμο λέγοντας του, πως μετά την κοίμηση του μακαριστού ποιμενάρχη μας κυρού Σεραφείμ και ολόκληρο αυτό το διάστημα τον οκτώ μηνών , ούτε οι κληρικοί  αλλά ούτε ο  λαός ένιωσαν ορφάνια, αφού αγκάλιασε με αγάπη και ανιδιοτελές ενδιαφέρον το ποίμνιο και η αληθινά πατρική αγκαλιά του ήταν πάντα ανοιχτή.

Τον διαβεβαίωσε πως θα τον ακολουθούν οι προσευχές των κατοίκων της περιοχής αλλά και των χωριών που επισκεπτόταν όλο αυτό το διάστημα ταπεινά και αθόρυβα, δίνοντας ευλογία και χαρά με την παρουσία του και του ζήτησε και εκείνος να εύχεται για την πνευματική προκοπή όλων μας.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ