Όλη η πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει το θράσος να ξεστομίζει ότι το 2018 είναι η χρονιά που θα βγούμε από τα μνημόνια. Την ίδια στιγμή ψηφίζει μέτρα με σκοπό να οδηγήσει τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο κενό και την απελπισία .Πλήρως υποταγμένοι στις ορέξεις των δανειστών ικανοποιούν το πάγιο αίτημα τους από την αρχή των μνημονίων: Την αλλαγή του Συνδικαλιστικού νόμου που ανοίγει τον δρόμο για την κατάργηση της απεργίας ενισχύοντας έτσι το Δεσποτισμό του Κεφαλαίου και το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης που μας έχουν επιβάλλει. Πανηγυρίζει που έκλεισε την τεχνική συμφωνία και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την ψήφιση των δεκάδων προαπαιτούμενων για να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση. Το πρώτο πακέτο των βάρβαρων μέτρων έρχεται σε ένα πολυνομοσχέδιο (1.531 σελίδων με 400 άρθρα, κανονικό μνημόνιο δηλαδή) που τα κυριότερα σημεία του στοχεύουν:

 • Στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε από τους εργαζόμενους με αιματηρούς αγώνες. Αποφάσισαν να ψηφιστεί νόμος που θα προβλέπει ότι για την προκήρυξη απεργίας απαιτείται να συμμετέχει το 50% συν 1 των εργαζομένων που εκπροσωπούνται στα σωματεία – και μάλιστα, μάλλον σε όλες ανεξαιρέτως τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (όπως δείχνει η διατυπωμένη παράγραφος του νομοσχεδίου)!! Ο νόμος ανεξαρτήτως τη μορφή που θα πάρει (αν θα είναι των οικονομικά εντάξει ή ακόμα χειρότερα όλων των εργαζομένων του κλάδου ή της επιχείρησης) δυσκολεύει την κήρυξη απεργίας. Αυτή η αλλαγή του ν. 1264/82 ανοίγει τον δρόμο για να καταργηθεί το πιο «ιερό» δικαίωμα της εργατικής τάξης, που της επιτρέπει να συγκροτείται και να αγωνίζεται ως τάξη.
 • Στο ξεπούλημα της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας. Περνούν απευθείας στο Υπερ-Ταμείο 14 ΔΕΚΟ. Μεταβιβάζουν απευθείας στο υπερ-Ταμείο το 34% της ΔΕΗ, τις συμμετοχές του δημοσίου σε ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας κλπ.. Ανοίγουν τον δρόμο στο περαιτέρω ξεπούλημα των βασικών κοινωνικών υποδομών, ρεύμα, νερό, φυσικό αέριο, συγκοινωνίες κτλ. Δεν διστάζουν να νομοθετήσουν για την απαλλαγή των 6 ξένων τεχνοκρατών του ΤΑΙΠΕΔ από ποινικές ή αστικές ευθύνες στην υπόθεση των 28 ακινήτων του Δημοσίου.

 • Στην επιτάχυνση τις διαδικασίας των Πλειστηριασμών. Έχουν ήδη ψηφίσει μέσα στα Χριστούγεννα νόμο για να διώκεται αυτεπάγγελτα η παρεμπόδισή τους και να ληφθούν μέτρα για την επαρκή προστασία τους από την αστυνομία. Όλοι οι πλειστηριασμοί, ακόμα και για οφειλές προς την εφορία και τα ταμεία, θα γίνονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά.

 • Κοινωνικά επιδόματα: Καταργούνται τα επιδόματα που ίσχυαν για τα παιδιά, ενώ ήδη εφαρμόζεται νέο «ψαλίδι» στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα από 1η Ιανουαρίου του 2018. Χάνουν το επίδομα περίπου 15.000 οικογένειες με εισόδημα άνω των 33.000 ευρώ, ενώ απώλειες θα έχουν 54.550 οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά και εισοδήματα από 13.500 ευρώ και άνω.
 • Στο κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων. Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει άρθρα που τσακίζουν τους φαρμακοποιούς, τους αρτοποιούς και όλες τις μικρές επιχειρήσεις. Αντί αυτού δίνουν τέσσερις νέες άδειες για να ανοίξουν Καζίνο μετατρέποντας την χώρα σε μια απέραντη χαρτοπαιχτική λέσχη.

Η βρωμερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η πιο μνημονιακή κυβέρνηση που έχει περάσει. Τα μνημόνια που έχει ψηφίσει και συνεχίζει να ψηφίζει είναι ακραία νεοφιλευθερά, ενώ η ρητορική τους ξεπερνά στην ψευτιά όλους τους παλιότερους μνημονιακούς. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον Ελληνικό Λαό από τα μέτρα ανοίγοντας επικίνδυνα μέτωπα (την ονομασία της γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας και την αίτηση ακύρωσης του ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό), προετοιμάζοντας το έδαφος για μια νέα, ακόμα πιο βαθιά αντιδημοκρατική αναδίπλωση. Έχουν υποταχθεί πλέον σε όλες τις ορέξεις των δανειστών, ποντάρουν στην πιο αδίστακτη εξυπηρέτηση των πιο ταξικών, αδίστακτων συμφερόντων των καπιταλιστών και πλουσίων, ενώ προσπαθούν να μεταμφιεστούν στους εργαζόμενους και στους φτωχούς σε «μωρές παρθένες». Όλα αυτά για να παρατείνουν τον πολιτικό τους βίο.

Τον βίο τους όμως δείχνει να θέλει να παρατείνει και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, που εμφανίζει σημάδια πλήρους αποσύνθεσης και διάλυσης. Η ΓΣΕΕ δεν προκηρύσσει Απεργία καθώς έχει στρατευτεί πλήρως με τους μνημονιακούς, την ΕΕ και τους δανειστές. Η ΑΔΕΔΥ μένει μόνο σε μια 3ωρή στάση εργασίας τη μέρα ψήφισης των μέτρων.

Οι Σταλινικοί γραφειοκράτες του ΠΑΜΕ καλούν τα σωματεία «τους» σε απεργία την Παρασκευή 12/1 (ημέρα που κατατίθεται το νομοσχέδιο), χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο συνέχισης και κλιμάκωσης. Το μόνο σχέδιο που έχουν είναι να εκτονώσουν την κατάσταση, να αποπροσανατολίσουν και να διασπάσουν τους εργαζόμενους. Δεν καλούν σε απεργία τη μέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου. Η απεργία τους είναι τουφεκιά στον αέρα, συνεχίζουν και κλιμακώνουν την γνωστή τακτική τους, να προσπαθούν να τσακίσουν όσους αγωνίζονται πραγματικά και βρίσκονται στα αριστερά τους. Να εξαφανίσουν κάθε άλλη φωνή, ώστε να εμφανίζονται οι ίδιο ως η μόνη αγωνιστική δύναμη.

Τα μέτρα είναι δεδομένο ότι θα τα στηρίξουν όλοι οι παλιοί και νέοι μνημονιακοί, που για άλλη μια φορά μας στέλνουν πρόβατα στην σφαγή. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να εξεγερθούμε άμεσα. Μας έχουν προδώσει και μας παραδίδουν χωρίς καμία ενοχή στις ορέξεις του κεφαλαίου και κάθε μαυραγορίτη επιχειρηματία. Όλοι οι «από πάνω» και οι γραφειοκράτες έχουν διαλέξει το στρατόπεδο των μνημονιών, της φτώχειας και της εξαθλίωσής μας. Η μόνη διέξοδος είναι να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, στην ενότητα και αυτοοοργάνωση μας, με γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα. Πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους και να οργανώσουμε Γενική Απεργία Διαρκείας για να απαλλαγούμε μια και καλή από τα Μνημόνια και όλους αυτούς που τα υπηρετούν.

 • Να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία.
 • Οργάνωση και αγώνας παντού για να φύγουν παλιοί και νέοι Μνημονιακοί. Να επιβάλλουμε μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων.
 • Έξω τώρα από τη δικτατορία του Ευρώ και της ΕΕ. Κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους και νέους σε όλη την Ευρώπη.
 • Πλήρης διαγραφή του Χρέους. Δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε σε κανέναν
 • Εθνικοποίηση και Εργατικός Έλεγχος στις Τράπεζες, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τομείς–κλειδιά της οικονομίας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Δυναμική Απεργιακή Κινητοποίηση στα Τρίκαλα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο φωτιά

«Στο γύψο δε θα βάλετε την απεργία, καμία υποταγή στην πλουτοκρατία»,

«Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς».

Σήμερα Παρασκευή 12 Γενάρη, στα Τρίκαλα , στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Τρικάλων , ο Σύλλογος Μισθωτών Λογιστών Τρικάλων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Τρικάλων οργανώσαμε Απεργία και Απεργιακή Συγκέντρωση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο φωτιά που έφερε η κυβέρνηση  στη Βουλή. Με τη στήριξη και συνταξιούχων , αυτοαπασχολούμενων , γυναικών , νέων και ανέργων δώσαμε μια δυναμική απάντηση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που με τη στήριξη της ΝΔ χτυπά το απεργιακό δικαίωμα, επεκτείνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ενισχύει τη φοροληστεία για να μπουκώσει από τον ιδρώτα του λαού τα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων.

Με το μαχητικό μας συλλαλητήριο τόνισαμε ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να νομιμοποιήσει στη συνείδησή του και στην πράξη τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή του. Διατρανώσαμε την αποφασιστικότητά μας ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη σύγκρουση και  ότι η εργοδοσία θα πάρει απάντηση. Ό,τι κι αν λένε να είναι σίγουροι: Δεν θα περάσουν καλά με το ταξικό εργατικό κίνημα. Είμαστε αποφασισμένοι ότι  δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω, να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας, για τη συσπείρωση δυνάμεων, για να πυκνώσουν οι γραμμές του ταξικού  εργατικού κινήματος, που διεκδικεί με σημαία τα συμφέροντα των εργαζομένων, που παλεύει για την ανατροπή της βαρβαρότητας.

Στη απεργιακή  συγκέντρωσή μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος –Τροφίμων & Ποτών Λιατίφης Γιώργος ο οποίος τόνισε:

« Σήμερα στα Τρίκαλα και σε  όλη την Ελλάδα απεργούμε στηρίζοντας τις αποφάσεις των ομοσπονδιών μας . Απεργούμε   παρά την τρομοκρατία της εργοδοσίας σε πολλούς χώρους δουλειάς, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα εφορίας με το παραμύθι της «ανάπτυξης», ενάντια  στη λυσσαλέα άρνηση και επίθεση στην απεργία από τους ξεπουλημένους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, που ελέγχουν τη ΓΣΕΕ , ενάντια στη διάλυση που θέλει να επιβάλει η πλειοψηφία στο Εργατικό κέντρο Τρικάλων, ενάντια στην άρνηση συνδικαλιστών σε  πολλές άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις , ανάμεσά τους και στα Τρίκαλα . Συνδικαλιστές που ουσιαστικά έχουν γίνει υπάλληλοι και των εργοδοτών και της  κυβέρνησης. Να το γράψουν καλά στο μυαλό τους ότι και να περάσουν τα μέτρα –θα μείνουν στα χαρτιά.

Μπροστά στο πολυνομοσχέδιο φάνηκε ακόμη πιο καθαρά ο ρόλος των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών που μ’ ένα στόμα μια φωνή τάχτηκαν ενάντια  στην κήρυξη απεργίας σήμερα  σε μια σειρά ομοσπονδίες και σωματεία. Σε διατεταγμένη υπηρεσία από τους εργοδότες τους αρνήθηκαν την απεργία σε μια σειρά χώρους παρά τις επίμονες προτάσεις  των ταξικών δυνάμεων. Έτσι  εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός με διάφορα απίθανα προσχήματα έβαλε εμπόδια  στην κινητοποίηση των εργαζομένων. Ότι μπορούμε να φανταστούμε ακούστηκε αυτές τις μέρες από συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ , της ΔΑΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ , της ΛΑΕ  για να αποτρέψουν την απεργία. Ακόμη και απεργία μετά από 2 μήνες πρότειναν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Ακόμη και στα Τρίκαλα σε μια σειρά χώρους όπως στην τοπική ΕΛΜΕ και  στο Σύλλογο Δασκάλων  Τρικάλων αρνήθηκαν την πρόταση των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για Απεργία ή έστω στάση εργασίας σήμερα, ώστε ιδιωτικός και δημόσιος τομέας να συμπορευτούν να στηριχθεί η απεργία μας , να είναι πιο δυνατή. Εκεί οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ , του ΣΥΡΙΖΑ , της ΠΑΣΚΕ αλλά και άλλων υπερεπαναστατών στα λόγια ( όπως ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πρότειναν στάση εργασίας για τη Δευτέρα (που πιθανόν να έχει ψηφιστεί και το νομοσχέδιο) . Ευθυγραμμίστηκαν όλοι με την ξεπουλημένη ηγεσία της ΑΔΕΔΥ που σαμποτάρισε με κάθε τρόπο τη σημερινή κινητοποίηση.

Μάλιστα ο πρόεδρος  της ΕΛΜΕ Τρικάλων (από την παράταξη της ΔΑΚΕ) δε δέχτηκε να συμμετάσχει στη σημερινή απεργία , γιατί όπως είπε την οργανώνουν κάποια  «άγνωστα» σωματεία!!!  Εμείς θα του λέγαμε να βγει στο πεζοδρόμιο όπως κι εμείς , να έρθει σε καμιά κινητοποίηση να τον γνωρίσουμε από κοντά , γιατί αγώνας   από τις παχιές καρέκλες  δε μπορεί να γίνει ……

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει την παραγγελία που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, προσπαθώντας να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία του πρωτοβάθμιου σωματείου. Το δικαίωμα στην απεργία είναι μια κατάκτηση για την οποία γενιές και γενιές εργατών έχουν χύσει το αίμα τους. Δεν θα το κάνουμε δώρο στα αφεντικά και στο πολιτικό προσωπικό τους. Μάλιστα ξεδιάντροπα ο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζει «δημοκρατική» την απόφαση της κυβέρνησης για το χτύπημα στην απεργία. Σκληρά αλλά αναγκαία τα μέτρα λέει ο Τρικαλινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος. Αναγκαία είναι τα μέτρα για την εργοδοσία . Γι αυτούς άλλωστε δουλεύει η κυβέρνηση παίρνοντας την παραγγελία από τις προηγούμενες των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ, η απεργία είναι δικαίωμα των εργατών και αυτοί αποφασίζουν για αυτή και μόνο. Δεν τους έπιασε ο πόνος για τη λειτουργία του Αβάθμιου σωματείου, αλλά μέσα στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν φτιάξει για την εργατική τάξη, θέλουν να την φιμώσουν κιόλας, να καταργήσουν ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και με αίμα χιλιάδων εργατών. Ας αφήσουν τη δημοκρατικόφάνια δεν πείθουν κανένα, όταν την ίδια στιγμή δίνουν το δικαίωμα στην εργοδοσία να δημιουργεί ενώσεις προσώπων και να φτιάχνει σωματεία που θα λειτουργούν κατ’εντολή τους. Το είπαμε και το ξαναλέμε ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ αυτή η εξέλιξη» .

 • Ανανεώνουμε τοαγωνιστικό μας ραντεβού  στο  συλλαλητήριο της Δευτέρας 15 Γενάρη , 6μμ , στην ίδια πλατεία (Ρήγα Φεραίου).  
 • Στηρίζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ των Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, την Κυριακή 14 Γενάρη και τη συγκέντρωσή τους 10:30 πμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Σας στέλνουμε τους προσαρμοσμένους και αφιερωμένους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στίχους από τραγούδια του Ελληνικού κινηματογράφου, που ακουστήκαν από καλλιτέχνες-μουσικούς, κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης στο Υπουργείο Οικονομικών που μετονομάσαμε σε Υπουργείο Πλειστηριασμών, Φοροληστείας και Χαρατσιών.

 

 

Οι Θαλασσιές οι χάντρες

Οι πράσινες , οι ροζαλί, οι θαλασσιές οι χάντρες

Χωρίς λεφτά  αφήσανε του κόσμου όλου τους άντρες

Φέραν κακό και ταραχή στη Μάνδρα και στις μάντρες

Οι πράσινες, οι ροζαλί, οι θαλασσιές οι χάντρες

 

Ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναιναιναι

Πάρτε μας και τα βρακιά

 

Ωχ,

ένα χρώμα είσαστε
που

πάτε όλοι μαζί

μα
με το κόκκινο
θα

θριαμβέυσει η ζωή.

Τα ροζαλί τα πράσινα
τα μπλε όλα τα βραχιόλια
φτωχύναν  τα Πετράλωνα
και πνίξαν τα Σεπόλια.
Μα σαν ξυπνήσει η εργατιά
θα κλαίει η καρδιά  η δόλια
απ τα ροζαλί,  τα  πράσινα
τα μπλε όλα τα βραχιόλια

 

 

 

  κατά το Λευτέρη-Λευτέρη -Λευτέρη

Εφούλα- Εφούλα- Εφούλα

Της ΓΣΕΕ η πιο καλή φιλεναδούλα-δις

Με τους αστούς κλείνεις ραντεβουδάκια

Αδιαφορείς για μας τα φτωχαδάκια

Μουστάκι κι αν με βάλεις να ξυρίσω

Την απεργία δε θα στη χαρίσω.

 

Ευκλείδη, Ευκλείδη, Ευκλείδη

Μ,ήπως μπορέσεις να μου δώσεις αντικλείδι-δις

Στο σπίτι σου να έρθω που να ι φίνο

Γιατί εγώ δεν έχω που να μείνω.

Η τράπεζα μου πήρε το σπιτάκι

Ευκλείδη μου για φέρε το κλειδάκι

 

Αλέξη Αλέξη Αλέξη

Εχώ για σένα μες στο στόμα μία λέξη-δις

Βάλε τη λέξη, Αλέξη εκεί που ξέρεις

Ανάπτυξη για μένα δε θα φέρεις

Βαλέ βαθιά τη λέξη…στο μυαλό σου

Αλέξη δε θα γίνει το δικό σου.

 

 

 

Το κοιροϊδάκι της δεσποινίδος Έφης

 

Ένας βιομήχανος πολύ πεινάλα/ μέσα στη σάλα

Και μια υπουργίνα μουρλια θηλυκό

Του κεφαλαίου γεμίζουν την κουτάλα

Φέρνουνε κι άλλο νόμο αντιλαϊκό

 

Η Έφη λέει για δες το κοροϊδάκι

Θα πίστεψε ότι εγώ θα τ’ ανεχτώ

Μα λέω στης εργοδοσίας το τσιράκι

Τι κούνια που σε κουναγε, πω πω πω

 

Ρεφρέν

 

Ότι απεργώ εγώ θα σου το πω

Κάτω το ξερό απ τον αγωνα μου αυτό

Κι αν το ξερό ψηφίσει το νόμο αυτό

Θα το χεις για κακό, να μην έχεις πια ξερό

 

Έξαλλο έγινε τότε το Εφάκι

της σπάσαν λέει και το γυαλικό

στου υπουργείου σου το γραφειάκι

το δίκιο μου θα βλέπεις να διεκδικώ

 

(Αυτά τα λέει ένα τραγουδάκι

που τραγουδιέται σ ευθυμο σκοπό

αντί να φάει ο εργάτης τ’ αγγουράκι

ο εργάτης τρώει το χοντρούλη τον αστό

ή

ανοίξτε της τουαλέτας το καπάκι

έχω ένα νόμο ν αφοδεύσω στο λεπτό)

 

ρεφρεν

 

 

Λαός και Κολωνάκι

 

Εγώ δεν παύω ν` απεργώ

Γιατί ειμαι φτωχαδάκι

Κι ο Συριζά με ακουμπά

στης δίκης το σκαμνάκι

 

ρεφρέν

Το ίδιο όλοι δεν είμαστε

Σε τούτο τον κοσμάκη

Εγω πεθαίνω στη δουλειά

Κι αυτός στο Κολωνάκι

 

Φτώχεια και πλοζουν﷽﷽﷽﷽﷽﷽ταιριντρολη τον χοντρόύτη δυστυχώς

ποτέ τους δεν ταιριάζουν

και μένα το σπιτάκι μου

ενέχυρο το βάζουν

 

το σωματείο μου κρατώ

να τους χαλάει τη μέρα

τους νόμους των αφεντικών

όλους να κάνει πέρα

 

 

Κρεζι γκερλ

 

Aχ Αχτσιόγλου Έφη, ο εργάτης δεν αντέχει

Αχ Αχτσιόγλου Έφη, θα γίνει χαμός

 

Κρέζι γκερλ κι Αλέξη

Στον ΣΕΒ έχετε τρέξει

εμάς έχετ αρμέξει

Κρέζι γκερλ κι Αλέξη,

θα γίνει χαμός

 

Κρέζι κρέζι γκερλ, κρέζι κρέζι γκερλ…ε

 

 

 

 Κρίμα τα νιάτα

 

Κρίμα τα νιάτα, την τσαχπινιά

Σου τράβηξαν τα αυτί καλέ

Να φέρεις μέτρα μες στη βουλή

Όμως τα ήθελες κι εσύ

 

Οι εργοδότες σε φέρνου βόλτα

Και σ έχουν βάλει μπροστά

Κάνε πέρα, απ την απεργία

Μακρυά τα δυό σου ξερά

Ο Γεωργιάδης γραβάτα βάζει

Για τη βουλή ξεκινά

Για να ψηφίσει μαζί με σένα

Τα μέτρα τα αριστερά

 

Οι εργοδότες ζητάν κι άλλα κέρδη

Και σ έχουν βάλει μπροστά

Κάνε πέρα τα μέτρα

Θα τα σαρώσει η εργατιά

 

Κρίμα τα νιάτα, την τσαχπινιά

Κι ας λες τα όχι σου καλέ

Με τόσα μέτρα που έχεις πάρει

Μας έχεις γδάρει το τομάρι.