«ΑΡΩΓΗ» και «ΘΕΛΩ» μ α ζ ί !

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας της «Αρωγής» Τρικάλων και του «ΘΕΛΩ» για την προώθηση και επίλυση θεμάτων που αφορούν τα ΑμεΑ.
Ανακοινώθηκαν για το Φθινόπωρο σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες με τη διοργάνωση Συνεδρίου για την Αποτύπωση του Κοινωνικού Χάρτη των Τρικάλων.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 27/7/2017 με πρωτοβουλία της Προέδρου «ΑΡΩΓΗΣ» κας Ελένης Καϊμά και της Προέδρου «ΘΕΛΩ» κας Κορίνας Λιούτα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στα Τρίκαλα με θέμα :»ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» και ταυτόχρονα έγινε σύσκεψη με εκπροσώπους και Προέδρους από ΔΣ των ΑμεΑ της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.
Οι Πρόεδροι των ΑμεΑ, όσο και τα μέλη της «Αρωγής» παρουσίασαν και εξήγησαν στην Πρόεδρο του «Θέλω» Κορίνα Λιούτα, όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη καθημερινότητα τους, παίρνοντας την υπόσχεση και τη δέσμευση ότι ο Σύλλογος «Θέλω» θα σταθεί δίπλα σε κάθε τους ανάγκη και θα στηρίζει και θα συντονίζει όλη αυτή την πρωτοβουλία για την ανάδειξη και κατάκτηση της κοινωνικής διάστασης της υγείας για όλες τις ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες του Νομού.
Στα βασικά συμπεράσματα από την σύσκεψη και την εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης αλλά και πολλών κοινωνικών φορέων και συλλόγων του νομού Τρικάλων, προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:
Χρειάζεται άμεση αποτύπωση του Κοινωνικού Χάρτη των Τρικάλων και πλήρης καταγραφή των κοινωνικών συλλογικοτήτων και αναγκών του Νομού.
Είναι επιβεβλημένες οι κοινές δράσεις και συνέργειες για την προαγωγή της υγείας των μελών των ευαίσθητων και ευπαθών ομάδων κι απο άλλους όμορους νομούς για τη δικτύωση και ισχυροποίηση των αιτημάτων των ΑμεΑ για την ισότιμη πρόσβαση τους στην καθημερινότητα και τον κοινωνικό βίο.
Είναι σημαντική η κινητοποίηση όλων των κοινωνικών εταίρων της ευρύτερης περιοχής της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας προκειμένου να αντιμετωπισθούν πιο αποτελεσματικά κοινωνικά θέματα που απαιτούν συνεργασία και ευελιξία στην επίλυση τους.
Στα συνολικά αρχικά συμπεράσματα επίσης καταγράφηκε η ανάγκη
τα άτομα ΑμεΑ να καθίστανται ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ προσφέροντας στην ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας, κάτι που είναι πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ από το να ζουν με ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ.
Τέλος όσον αφορά τις Γυναίκες και μητέρες Αμεα διατυπώθηκε η κοινωνική ανάγκη να μπορούν να είναι παραγωγικές και να εργάζονται, ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν στον οικογενειακό προγραμματισμό και να διευκολύνουν την καθημερινότητα της οικογένειας τους.
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκ μέρους των ΔΣ τους από την ΑΡΩΓΗ η ΚΑΙΜΑ ΕΛΕΝΗ
από τον ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ ο ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
από την ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΓΓΟΣ και από την ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.