ΔΕΙΤΕ-Ισοπεδώθηκαν αγροτικές καλλιέργειες στα Τρίκαλα από ανεμοστρόβιλο και χαλάζι-απόλυτη καταστροφή (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ μέρος 3ο)

Η πρωτοφανής στα χρονικά θεομηνία με τον ανεμοστρόβιλο και την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε τα χωριά των Τρικάλων από Πύλη έως Καλαμπάκα, το Σάββατο 17-6-2017, εκτός από τις μεγάλες ζημιές που άφησε πίσω σε κτηνοτροφικές μονάδες, σπίτια, ξεριζωμένα μεγάλα δέντρα, ισοπέδωσε και τις αγροτικές καλλιέργειες.

Χιλιάδες στρέμματα με καλαμπόκι, σιτηρά, βαμβάκι κ.α. στις περιοχές Πρίνος, Δίλοφος, Γοργογύρι κ.α. χωριά της ευρύτερης περιοχής των δήμων Πύλης και Τρικκαίων, έχουν υποστεί 100% καταστροφή.

«Θερίσαμε νωρίς….», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην κάμερα του trikalaola.gr οι αγρότες της περιοχής που είδαν τη σοδειά να χάνεται μέσα σε λίγα λεπτά και οι κόποι μιας χρονιάς να πάνε χαμένοι.

Τα στάχια από τα σιτάρια τα τίναξε και τα ξάπλωσε τελείως. Τα καλαμπόκια τα θέρισε στην κυριολεξία ο ανεμοστρόβιλος και το χαλάζι και έμειναν μόνο τα κοτσάνια! ενώ σε άλλα τα κλάρισε.

Απαρηγόρητοι οι αγρότες πλέον ζητούν να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις για την απόλυτη ζημιά που έχουν υποστεί.

Στην κάμερα του trikalaola.gr εκτός από τους αγρότες, μίλησε και η αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Ελένη Πούλιου.

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ με το βίντεο και τις φωτογραφίες.

Για να δείτε την πρωτοφανή αγριότητα των φαινομένων την ώρα που γινόταν (το 1ο μέρος) ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Για να δείτε το 2ο μέρος του βίντεο και των φωτογραφιών από τις μεγάλες ζημιές με τις σοκαριστικές εικόνες στα χωριά του δήμου Πύλης, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Θα ακολουθήσουν και άλλα βιντεάκια με τρομακτικές σκηνές την ώρα της μεγάλης έντασης των εξωπραγματικών φαινομένων.