21.6 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό προϋποθέτει ανατροπή

- Advertisement -

της λιτότητας και της ξενοφοβίας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Συμπληρώνονται 75 χρόνια  από την ημέρα που οι  φασίστες κατακτητές μαζί με τους Έλληνες συνεργάτες τους, κρέμασαν στην πλατεία των Τρικάλων τους 5 ηρωικούς ΕΠΟΝίτες αγωνιστές .

Τιμούμε τους νεκρούς μας όπως τους αξίζει  και επαναφέρουμε στην μνήμη μας την ιστορία της αντίστασης ενάντια στους ναζί, που ένωσε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, κάτω από το όραμα για την κοινωνική  απελευθέρωση, την εξάλειψη του φασισμού και του ναζισμού, την υπεράσπιση της ειρήνης και χειραφέτηση της νεολαίας.

Σήμερα στην εποχή των μνημονίων και της βαρβαρότητας του νεοφιλελευθερισμού, στην εποχή που η Ευρώπη γεμίζει φράκτες και στρατόπεδα του αίσχους για πρόσφυγες και μετανάστες, το μήνυμα της αυταπάρνησης και της ανιδιοτέλειας των 5 ΕΠΟΝίτων που έγραψαν ιστορία  χωρίς να το γνωρίζουν, μας εμπνέει ακόμα .

Η μεγαλύτερη τιμή που μπορούμε να προσφέρουμε στους χιλιάδες εκείνους νέους και νέες της ΕΑΜικής αντίστασης που έβαλαν τη δική τους προσωπική τύχη σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στις επιταγές της ιστορίας για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό, είναι να αγωνιστούμε σήμερα με όλες μας τις δυνάμεις για ένα πλατύ ενωτικό αντιμνημονιακό, προοδευτικό μέτωπο της ανυπότακτης Αριστεράς , που θα ανατρέψει την σημερινή μνημονιακή  βαρβαρότητα και  θα  αποδυναμώσει τους πολιτικούς και κυβερνητικούς της εκφραστές .

Ο Στέργιος Γάτσας, ο Γιάννης Μπριάζης, ο Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος , ο Κώστας Σύρμπας και ο Απόστολος Τσανάκας μας έδειξαν το δρόμο , εμείς οφείλουμε να τον περπατήσουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα για μία κοινωνία που θα χωράει τα όνειρα και τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας .

Τρίκαλα 17 Απριλίου 2019

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. Τρικάλων

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

“Μείωση θητείας ειδικών κατηγοριών οπλιτών και τακτοποίηση εκκρεμοτήτων ανυπότακτων”.

 

Με το νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, εισάγονται μια σειρά από ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οπλίτες και τους πολίτες, οι οποίοι έχουν στρατολογικές εκκρεμότητες. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 18 του νομοσχεδίου του σχεδίου νόμου “Ρυθμίσεις μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις”, προβλέπονται μεταξύ άλλων η μείωση θητείας στους 6 μήνες σε όλα τα τέκνα πολύτεκνων οικογενειών και στους 8 μήνες για όλα τα τέκνα τρίτεκνων οικογενειών.

Επίσης, θεσπίζεται το δικαίωμα μειωμένης θητείας για όλα τα τέκνα μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και η τρίμηνη θητεία για τους οπλίτες με αδελφούς με βαριές αναπηρίες. Επίσης, στο ίδιο άρθρο μειώνεται η γραφειοκρατία για τους ιατρούς, οι οποίοι αιτούνται αναβολής για την ολοκλήρωση τηςειδικότητάς τους, καθώς και για τους πολίτες με υπηρετούντα αδέρφια. Ακόμη, με το άρθρο 19 του νομοσχεδίου ρυθμίζονται ευνοϊκά οι εκκρεμότητες όσων ανυπότακτων τακτοποιήσουν τις στρατολογικές τους υποθέσεις μέχρι το τέλος του 2020, με διαγραφή όλων των διοικητικών προστίμων και των σχετικών ποινών.

Και οι διατάξεις αυτές, όπως και συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης για τις ένοπλες δυνάμεις συμβάλλουν στην προοδευτική στήριξη του έργου τους, με κοινωνικό πρόσημο και με στόχευση στην ανακούφιση των πολιτών που υπηρετούν την θητεία τους ή που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ