23.2 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

Κ. Σκρέκας: Ενωμένοι για την Ελλάδα ΟΛΩΝ των Ελλήνων.

- Advertisement -

O Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την ψήφο του στις ευρωεκλογές, καθώς και στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο ελληνικός λαός καταδίκασε ρητά και κατηγορηματικά τις πολιτικές του λαϊκισμού, της στασιμότητας, της φορολογικής εξόντωσης και της ξεδιάντροπης προσπάθειας εξαγοράς ψηφοφόρων με προεκλογικά επιδόματα – κοροϊδία.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατίας για να αποκτήσει ξανά η Ελλάδα τη χαμένη εθνική της αυτοπεποίθηση και να βαδίσει με σταθερό βήμα στον δρόμο της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της σταθερότητας.

Ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε να επουλώσουμε τις πληγές που προκάλεσε την τελευταία τετραετία στην ελληνική κοινωνία η ανεύθυνη, τυχοδιωκτική παρέα του κ. Τσίπρα και των πρόθυμων συμμάχων του.

Μπροστά μας ανοίγει μια νέα σελίδα, πιο φωτεινή για όλους μας. Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Η ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά για μια ισχυρή Ελλάδα της δικαιοσύνης της αξιοκρατίας και της ευημερίας.»

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Χάσαμε μια μάχη, δεν χάσαμε τον πόλεμο

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι σίγουρα πολύ κάτω από τις προσδοκίες μας. Λάβαμε το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός και οφείλουμε να το αποτιμήσουμε. Επίσης χρειάζεται να δούμε το επικοινωνιακό κενό και τους λόγους που πολλά από τα πράγματα που κάναμε δεν έφτασαν στον κόσμο. Χάσαμε μια μάχη, δεν χάσαμε τον πόλεμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μια δύσκολη τετραετία, επιβεβαίωσε τη θέση του ως ένα μεγάλο κόμμα που αποτελεί τον βασικό κορμό του Προοδευτικού Αριστερού Πόλου στη χώρα μας, διαψεύδοντας όλους όσοι επένδυσαν στη στρατηγική ήττα του, και είναι ένα από τα ισχυρότερα προοδευτικά αριστερά κόμματα στην Ευρώπη. Σήμερα ξεκινάμε έναν νέο αγώνα με το κεφάλι ψηλά. Η απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για προσφυγή σε εθνικές εκλογές είναι δημοκρατική και καθαρή πολιτικά.

Με πίστη στις αξίες μας, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία θα αναδείξουμε ακόμη πιο καθαρά το διακύβευμα και τις πολιτικές μας προτάσεις, τα μεγάλα δημοκρατικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά διλήμματα για τη χώρα μας και το λαό μας, απέναντι στην αντιδραστική δεξιά και μνημονιακή παλινόρθωση. Οι Έλληνες πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, θέλουν μια ουσιαστική, έντονη πολιτική αντιπαράθεση για το έργο και το πρόγραμμα του κάθε κόμματος για το μέλλον, παρά μία λασπομαχία με αντιπαραθέσεις, όπως ορισμένες φορές συνέβη στη Βουλή, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Στις εθνικές εκλογές, που βγάζουν την Κυβέρνηση του τόπου, θα υπάρξει ένα πανδημοκρατικό προσκλητήριο, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, με βάση τα επιτεύγματά μας, αλλά και το σχέδιο μας για τα επόμενα χρόνια, κατ’ αντιπαράθεση με το πρόγραμμα και την πολιτική της ΝΔ. Και νομίζω ότι πολύ περισσότερος κόσμος, από αυτόν που στις ευρωεκλογές θέλησε να στείλει και σε εμάς ένα μήνυμα κι είχε κάθε δικαίωμα, θα στηρίξει την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα των αγώνα μας για τους πολλούς, για ένα καλύτερο προοδευτικό μέλλον!

 

Σιμορέλης Χρήστος

Βουλευτής Τρικάλων με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ …!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

 

Ένας μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος έλεγε πως «η ιστορία επαναλαμβάνεται» είτε πρόκειται για κοινωνικά, είτε για ιστορικά, είτε για πολιτικά και είτε για οικονομικά θέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο υπό προθεσμία, πρωθυπουργός, το 2015, μετά τις νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις, είπε το «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη». Φυσικά, είχε απόλυτο δίκαιο.

Για τις επιτυχίες του 2015 του ΣΥΡΙΖΑ, έριξαν πολύ «νερό στον μύλο» τόσο η Ν.Δ., όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Τα μεγάλα λάθη όσων κυβέρνησαν την Ελλάδα επί σαράντα χρόνια, οδήγησαν τον Λαό στο να δώσει την κυβέρνηση της χώρας στους ΑΝΕΛ και στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι το 2015 «έταξαν τα πάντα στους πάντες», προκειμένου να υφαρπάξουν την εξουσία.

Πολλοί έκαναν λόγο για «Αριστερή παρένθεση» και άλλοι μίλησαν για μια κυβέρνηση, που θα αγκαλιάσει τους πολίτες και θα βρει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

Δυστυχώς, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ, … τυφλώθηκαν από την λάμψη της ΕΞΟΥΣΙΑΣ και κοίταξαν μόνο τα προσωπικά τους συμφέροντα, φτιάχνοντας σχεδόν ένα … ολοκληρωτικό κράτος, που εξυπηρετούσε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μίας μικρής παρέας.

Ξεκομμένοι από την κοινωνία, υιοθετούσαν μεθόδους … Μαδούρο και ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Έτσι δεν μπόρεσαν να καταλάβουν, πως έχασαν την λαϊκή εμπιστοσύνη και πως οι πολίτες θα τους τιμωρήσουν.

Έπρεπε να έλθουν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή, για να χάσουν, στην κυριολεξία, το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Οι ψηφοφόροι καταδίκασαν τον Τσίπρα και εξαΰλωσαν τον Πάνο Καμμένο, οι οποίοι επί πέντε χρόνια διέλυσαν το κοινωνικό κράτος, πούλησαν την Μακεδονία, έκαψαν τους ανθρώπους στο Μάτι, κατέστρεψαν την οικονομία και έσπειραν την Αναρχία στην πατρίδα μας.

Το δόγμα Πολάκη, τον οποίον τον τελευταίο καιρό … εξαφάνισαν από τα Μ.Μ.Ε., ήταν ο καθρέφτης της πολιτικής Τσίπρα.

Για όλα αυτά ο Λαός έδωσε φύλλο … πορείας στον Πρωθυπουργό, αφού η διαφορά ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι 9,5 μονάδες. Πρωτοφανές αποτέλεσμα για Ευρωεκλογές.

Η γαλάζια καταιγίδα, γκρέμισε τις εξωπραγματικές εκτιμήσεις της Κυβέρνησης Τσίπρα και έφερε ραγδαίες εξελίξεις στην πολιτική ζωή της χώρας.

Επιτέλους ήρθε το τέλος της ψευτοαριστερής Κυβέρνησης και η πανωλεθρία, που υπέστη ο Τσίπρας, έφερε τα «πάνω – κάτω».

Η προκήρυξη των Εθνικών Εκλογών ήταν μονόδρομος. Έπρεπε να σεβαστεί ο Τσίπρας την Λαϊκή ετυμηγορία. Το άνοιγμα της … ψαλίδας, με 9,5 μονάδες, έκαψε το χαρτί, που λέγεται … Τσίπρας. Έτσι σύρθηκε σε εκλογές, πιθανώς, στις 30 Ιουνίου.

Ο Λαϊκισμός και τα … φιλοδωρήματα σε συνταξιούχους και υπαλλήλους δεν πέρασαν. Οι τσιγγάνοι και οι μετανάστες δεν έσωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ηττήθηκε κατά κράτος σε όλα τα πεδία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ευρωβουλή και οι εκβιασμοί, η εξαγορά Βουλευτών και τα … παραμύθια των Συριζαίων δεν … πέρασαν. Το χειρότερο δε είναι πως στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, ίσως, και κάτω από 20% …!

Ο Λαός τιμώρησε την οίηση, την φιλαυτία και την έπαρση των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Σε απόγνωση είναι οι Τρικαλινοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι ταυτίστηκαν με την γραμμή Πολάκη.

Όλοι, τώρα, προσβλέπουν προς τον ανατέλλοντα … Ήλιον, που ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Έχουμε μια επιστροφή σε πολιτική κανονικότητα, όταν η νέα Κυβέρνηση θα ασχοληθεί, επιτέλους, με τα προβλήματα όλων των Ελλήνων. Δεν περισσεύει κανένας, τόνισε ο αυριανός Πρωθυπουργός. «Εν τη ενώσει η ισχύς».

Το «πρώτη φορά Αριστερά, ποτέ πια Αριστερά» είναι γεγονός. Η συντριβή τους οδηγεί στην έξοδο και στην απαξίωση. Τους άξιζε …! Ήταν μια Ιστορική Ανατροπή …!

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Απ τις κάλπες, στις…. κάλπες….

Τελικά, ο λαός μίλησε…. Μετά από τέσσερα χρόνια ( 4,5 στην ουσία…) διακυβέρνησης της χώρας απ την Αριστερά και τους στρατηγικούς και ευκαιριακους συμμάχους της, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν μέσω της κάλπης.
Είχαν την ευκαιρία να επιδοκιμασουν – επιβραβευσουν την ασκηθεισα Κυβερνητική πολιτική ή να αποδοκιμάσουν αυτήν.
Είχαν την ευκαιρία να επιβραβεύσουν και επικροτησουν τη συνετή στάση της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη ή να την απορρίψουν…..
Είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την οργή τους για την αλαζονεία ενιων Κυβερνητικών στελεχών, που με έπαρση και απαράδεκτη οιηση, αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.
Που νομίζοντας ότι είχαν λαϊκή εντολή μακράς διακυβέρνησης της χώρας, συμπεριφερονται ως ιδιοκτήτες της εξουσίας και όχι ως διαχειριστές αυτής, κατόπιν ρητής εντολής….
Τώρα οι κάλπες, έφεραν κάλπες…. Μπροστά στην αποδοκιμασία της πολιτικής τους, οι Κυβερνώντες οδηγούν τη χώρα σε νέες εκλογές. Αυτές που θα…. γίνονταν στο τέλος της Συνταγματικής προθεσμίας και λίγο παραπέρα (έστω και Συνταγματικά επιτρεπτό…), όπως με στόμφο δήλωνε ο απερχόμενος Πρωθυπουργός…..
” Αλλαι μεν βουλαι ανθρώπων, άλλα ο…. λαός κελευει….”…
Ο Κυριάκος ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ, επέβαλε τελικά την πολιτική του ατζέντα και οδήγησε τον κ. ΤΣΊΠΡΑ στην απόφαση για νέες κάλπες…
Το “ύφος ΠΟΛΑΚΗ” και η προεκλογική πολιτική παροχών, αποδοκιμάστηκαν απ τους πολίτες….
Τώρα νοιώθουν αυτό που έρχεται…. Ότι όλα τα ωραία πράγματα, κάποτε τελειώνουν…. Ότι μόνος φορέας εξουσίας, είναι πάντα ο κυρίαρχος λαός….
Κι αυτός θα εκφραστεί στις προσεχείς εθνικές εκλογές….. Με τρόπο ξεκάθαρο και αδιαμφισβητητο….

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης, πρ. Νομάρχης και βουλευτής Τρικάλων, Συντονιστής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Σχόλιο γραφείου τύπου ΝΑΡ για τα εκλογικά αποτελέσματα
27.05εκλογές

Πρώτο Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 26ης Μάη 2019

1. Τα αποτελέσματα των χτεσινών ευρωεκλογών με την ανάδειξη στην πρώτη θέση της ΝΔ και με μεγάλη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, την ισχυρή παρουσία του ακροδεξιού χώρου, σε συνδυασμό με τη σχετική σταθεροποίηση ενός δικομματισμού – διπολισμού με πυλώνες τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να παγιδεύσει το λαό στα δεσμά του ευρωμνημονιακού καθεστώτος και της “μεταμνημονιακής κανονικότητας”, αποτυπώνουν έναν δυσμενή συσχετισμό για το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Είμαστε αντιμέτωποι, τόσο στη χώρα μας όσο και στις άλλες χώρες της ΕΕ, με μια πολιτική στροφή συντηρητικού χαρακτήρα η οποία θα σημάνει ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου. Η στροφή αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που διέσυρε σε πλατιές λαϊκές μάζες την έννοια της αριστεράς, αλλά και στην επικράτηση δεξιάς αντιπολίτευσης απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στο κοινωνικό ζήτημα (με σαφείς διακηρύξεις επιτάχυνσης των αντιλαϊκών, αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων υπέρ των επιχειρηματιών) όσο και στα λεγόμενα εθνικά θέματα.

2. Τα υπόλοιπα κόμματα της «εθνικής μνημονίων» είναι σε πτώση. Το ΚΙΝΑΛ καταγράφει το χαμηλότερο αποτέλεσμα από το 2014, η Ένωση Κεντρώων καταρρέει, το Ποτάμι στερεύει, ενώ καίγεται η φιλοαμερικάνικη ακροδεξιά εφεδρεία των ΑΝΕΛ. Παράλληλα, εμφανίζονται νέα κόμματα για να αναπληρώσουν τα κενά και να λειτουργήσουν ως βαλβίδες εκτόνωσης της δυσαρέσκειας, τελικά ακίνδυνα απέναντι στο αστικό κατεστημένο.

3. Παρότι η υποχώρηση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής είναι σημαντικό γεγονός, ο χώρος της εθνικιστικής και ρατσιστικής ακροδεξιάς αναδιαμορφώνεται/σταθεροποιείται σε σχετικά υψηλά ποσοστά. Η τάση αυτή είναι ακόμα πιο ανησυχητική από το γεγονός της υιοθέτησης της ακροδεξιάς ατζέντας από τη Ν.Δ. και ευρύτερες δυνάμεις του συστήματος.

4. Η ρεφορμιστική αριστερά αδυνατεί να εκφράσει εκλογικά -όπως, άλλωστε, και στο μαζικό κίνημα- και κυρίως να επιδράσει πολιτικά για τον μετασχηματισμό του αριστερόστροφου δυναμικού που έδωσε τη μάχη κατά της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής και απογοητεύτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό φαίνεται πιο καθαρά με την κάμψη του ΚΚΕ και με τη συνολική αδυναμία της ΛΑΕ, ενώ, ισχυροποιούνται διαχειριστικές προτάσεις και δυνάμεις όπως το ΜΕΡΑ25.

5. Η αντικαπιταλιστική αριστερά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ,με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή, έδωσαν μια δύσκολη μάχη παρά τα οικονομικά και γραφειοκρατικά εμπόδια, τον αποκλεισμό τους από τα ΜΜΕ και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισαν και στην χτεσινή εκλογική διαδικασία με τη διάθεση των ψηφοδελτίων σε μια σειρά περιοχές. Με την ανάπτυξη/διεύρυνση της παρέμβασής της σε περισσότερους δήμους, με πλήρη ψηφοδέλτια σε 12 περιφέρειες εκλέγει, σχεδόν παντού όπου κατέβηκε, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, περισσότερους από κάθε άλλη φορά.

Χωρίς καμιά υποτίμηση για τον συνολικό κοινωνικό και πολιτικό συσχετισμό, η αντικαπιταλιστική αριστερά αποτελεί ένα υπαρκτό, μάχιμο και πολιτικά υπολογίσιμο ρεύμα με ποσοστά της τάξης του 1,5-2% στις περιφέρειες, του 2 – 4 % στους δήμους όπου κατέβασε ψηφοδέλτια και του 0,7% των Ευρωεκλογών, που είναι ίδιο με το ποσοστό του 2014. Τα αποτελέσματα αυτά υπολείπονται και σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνουν την αναγκαία για τους εργαζόμενους και τη νεολαία έκφραση μιας δυνατής και κοινωνικά-πολιτικά ενισχυμένης αντικαπιταλιστικής αριστεράς, ενός μαζικού λαϊκού ρεύματος ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής που θα αμφισβητεί συνολικά τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και το αστικό πολιτικό σύστημα.

Είναι απολύτως αναγκαία και επείγουσα η κριτική και αυτοκριτική μελέτη και τοποθέτηση για την υπέρβαση των ορίων αυτών στις διαφορετικές πολιτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την υποχώρηση του μαζικού λαϊκού κινήματος και την απογοήτευση που έφερε στον αριστερό κόσμο η κατάληξη του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Τα περιορισμένα βήματα στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, η καθυστέρηση στην προώθηση της προγραμματικής ανασυγκρότησης της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής αριστεράς, οι αντιφάσεις και ανεπάρκειες της ίδιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κρίσιμοι παράγοντες που δεν επέτρεψαν σε αυτή τη φάση ένα ανώτερο βήμα τόσο στο κίνημα όσο και στις κάλπες. Η συνειδητή μάχιμη ενεργοποίηση πάνω από 2.300 αγωνιστών/αγωνιστριών στα ψηφοδέλτια, πολλοί από αυτούς ανένταχτοι της αριστεράς, αποτελεί το δυναμικό με το οποίο θα δώσουμε τις μάχες του επόμενου διαστήματος για μια πολιτικά ανώτερη συσπείρωση των αντικαπιταλιστικών, αντιΕΕ, αντιδιαχειριστικών δυνάμεων.

Χαιρετίζουμε τα μέλη και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και όλους τους φίλους-ες και συναγωνιστές-στριες που έδωσαν τη μάχη μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για να φτάσει η φωνή της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, σε πόλεις και χωριά. Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που και με την ψήφο τους στήριξαν τις κινήσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε δήμους και περιφέρειες, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ευρωεκλογές.

6. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παρέμβει ανατρεπτικά και στη μάχη των επικείμενων βουλευτικών εκλογών με επίγνωση ότι ο σημερινός συσχετισμός θα ανατραπεί κυρίως στις μάχες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος αλλά με μια άλλη αριστερά, ανατρεπτική σφήνα ενάντια στο νέο διπολισμό και την αντιλαϊκή του πολιτική. Που θα κοιτάζει στα μάτια τον αντίπαλο, σε ρήξη με κάθε λογική ΣΥΡΙΖΑ, με σταθερό βλέμμα στο βάθος του ουρανού που είναι κόκκινο.

Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα 27 Μάη 2019


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ