Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

Εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

 Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 και ώρα 7.30 μ.μ,

 Δημαρχείο Τρικάλων

 

Θα γίνει παρουσίαση του μεγαλύτερου μέρους των υποψηφίων  περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Π.Ε Τρικάλων

καθώς και  ένα  νέο τμήμα υποψηφίων   για το δήμο Τρικκαίων.

 

  • Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Τάσος Τσιαπλές υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο οποίος θα αναπτύξει βασικές θέσεις του συνδυασμού για την περιφερειακή διοίκηση και θα παρουσιάσει το μεγαλύτερο μέρος  του των υποψηφίων  περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Π.Ε Τρικάλων .
  • Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γιώργος Καΐκης , υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων , ο οποίος θα παρουσιάσει ένα νέο τμήμα υποψηφίων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων της  Λαϊκής  Συσπείρωσης για το  δήμο Τρικκαίων  (είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ενός σημαντικού τμήματος πριν ένα μήνα) .

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Κώστας Σκρέκας: Έντονος προβληματισμός με τη μετονομασία της ΣΜΥ στα Τρίκαλα.

 

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με τη φημολογούμενη μετονομασία του στρατοπέδου της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα.

Ακολουθεί αναλυτικά η Ερώτηση:

Η υπόθεση της μετονομασίας του στρατοπέδου που εδρεύει η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα, έχει προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό και ανησυχία στη κοινωνία των Τρικάλων. Τα κίνητρα σε κάθε περίπτωση και κατά γενική ομολογία όσων επεδίωκαν και επιδιώκουν τη μετονομασία είναι ιδεολογικοπολιτικά με σαφή και γνωστό προσανατολισμό. Αυτό έχει ως συνέπεια την αμφισβήτηση αλλά και τη διχογνωμία του τρικαλινού λαού με την αφύπνιση ιστορικών στιγμών οδυνηρών που έχουν αφεθεί στη λήθη του παρελθόντος. Η πόλη αναστατώνεται και οι έριδες και οι εντάσεις εύκολα λαμβάνουν χώρα στην ανακίνηση τέτοιων ευαίσθητων θεμάτων όπου η ημιμάθεια κρίνεται πολλάκις πιο επικίνδυνη από την αμάθεια.

  • Επειδή κρίνουμε ότι είναι πολιτικά και κοινωνικά εξαιρετικά επιζήμια η αναμόχλευση παθών με αμφιλεγόμενα κίνητρα και επίφοβη αιτία διχαστικού διλήμματος στην κοινωνία της πόλης μας που προσπάθησε να επουλώσει τις πληγές της και να προχωρήσει ενωμένη ξεπερνώντας τις όποιες διαφορές για το καλό όλων, και
  • Επειδή αναρωτιόμαστε για τους σκοπούς που εξυπηρετώνται – κυρίως μικροπολιτικά συμφέροντα- δεδομένης της ιστορικής στιγμής για τη χώρα μας, και
  • Επειδή αναλογιζόμαστε και τις επιπτώσεις στο στράτευμα και στους σπουδαστές της ίδιας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, και
  • Επειδή κρίνουμε άσκοπη και πρωτίστως επιζήμια τη μετονομασία χωρίς προγενέστερη σοβαρή και ενδελεχή διερεύνηση προς κάθε κατεύθυνση (ιστορική, πολιτική, κοινωνική, κ.ο.κ.),

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Έχει διενεργηθεί από την πλευρά του Υπουργείου έρευνα πολιτική και κοινωνική πριν προωθηθεί η ενέργεια της μετονομασίας;
  2. Έχει συσταθεί διεπιστημονική υπερκομματική επιτροπή ιστορικών και στρατιωτικών επιστημόνων εγνωσμένου επιστημονικού κύρους ώστε το πόρισμά τους να είναι επιστημονικά ορθό και πολιτικά ευρέως αποδεκτό από την κοινωνία της πόλης;

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Δώρο 241 εκατ. ευρώ στις φαρμακευτικές εταιρείες από τις κυβερνήσεις της περιόδου 2006-2010

Πολιτική παρέμβαση του Χρ. Σιμορέλη στο OPENTV

Σε πολιτική συζήτηση στο OPENTV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 5.30» με την Αμαλία Κάντζου και τον Βαγγέλη Γιακουμή, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης, 13 Μαρτίου, ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστος Σιμορέλης. Η συζήτηση εξελίχθηκε γύρω από τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας, όπως τα σκάνδαλα στο χώρο του φαρμάκου,την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και τις ευρωεκλογές.

Αρχικά ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην αποκάλυψη του νέου σκανδάλου στο χώρο του φαρμάκου. Κυβερνήσεις και υπουργοί της περιόδου 2006-2010 χάρισαν σε φαρμακευτικές εταιρίες 241 εκατ. ευρώ,παραλείποντας να εκδώσουν υπουργικές αποφάσειςγια την είσπραξη ποσών που δικαιούνταν να λάβει το Δημόσιοως επιστροφή (έκπτωση) επί του τζίρου των φαρμάκων. Πρόκειται για μια σκανδαλώδη «παράλειψη» που προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο και διαπιστώθηκε μετά από εμπεριστατωμένους ελέγχους που διενήργησαν το υπουργείο Εργασίας και οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. Ο φάκελος με τα στοιχεία απεστάλη ήδη στη Δικαιοσύνη ενώ τα αρμόδια υπουργεία θα προχωρήσουν σε νομοθετική παρέμβασηη οποία θα εξασφαλίζει ότι το Δημόσιο θα λάβει τα ποσά που δικαιούται για το rebate των φαρμάκων.

Ο κ. Σιμορέληςτόνισε ότι με αυτό τον τρόπο οδηγήθηκε η χώρα σε περιπέτειες, κάποιοι βούλιαξαν και ρήμαξαν τον τόπο για να κάνουν δωράκια σε φίλους επιχειρηματίες, μεγάλα συμφέροντα και πολυεθνικές. Φυσικά δε θα είχαμε φτάσει σε αυτήν την αποκάλυψη εάν δεν υπήρχε ισχυρή πολιτική βούληση από αυτήν την κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια να ανοίξει θεσμικά το θέμα της διερεύνησης του «πάρτι» στον τομέα της Υγείας και του φαρμάκου.Σήμερα θεσμοθετείται ένα απλό, διαφανές, προβλέψιμο και βιώσιμο σύστημα τιμολόγησης που υπερβαίνει τις μνημονιακές επιταγές. Αυτό που πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει είναι να εδραιώνεται καθημερινά ένα κλίμα ασφάλειας για την εγγυημένη κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών των πολιτών της χώρας μας.

Στη συνέχεια οΒουλευτήςαπαντώντας σε ερώτηση για την οικονομία, επισήμανε ότι στο τελευταίο Eurogroup επιβεβαιώθηκε η αναπτυξιακή και θετική πορεία της Ελλάδας.Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο και βγήκαμε στις αγορές εκδίδοντας δεκαετές ομόλογο με απόδοση 3,9%. Απέναντι στην καταστροφολογία της ΝΔαποδεικνύεται στην πράξη ότι η οικονομία μετά από πολλά χρόνια ύφεσης ανακάμπτει επιστρέφοντας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ταυτόχρονα η χώρα μετά από χρόνια κοινωνικών εντάσεων επανέρχεται στην κανονικότητα σε συνθήκες κοινωνικής ειρήνης. Ακόμηέρχεται μέσα στο επόμενο διάστημα η νομοθετική ρύθμιση για την πρώτη κατοικία αφού καθοριστούν κάποιες τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες σε σχέση με το πεδίο εφαρμογής του νόμου για τις μη συστημικές τράπεζες. Ακολούθως θα γίνει εκταμίευση του 1διςμέσα στο Μάρτη.

Τέλος ο κ. Σιμορέλης σημείωσε ότι οι Ευρωεκλογέςθα κρίνουν το μέλλον της Ηπείρου. Στην Ελλάδα βλέπουμε τη ΝΔ να φλερτάρει ανοιχτά με τις νέες πολικές τάσεις της «εναλλακτικής δεξιάς» των κκ Κουρτς, Όρμπαν κλπ. Στελέχη της υιοθετούνένα μισαλλόδοξο λόγο που φλερτάρει ανοιχτά με τον εθνικισμό και την ακροδεξιά και την ίδια στιγμή είναι ακραία νεοφιλελεύθερος. Οι πολίτες θα πρέπει να απορρίψουν αυτήν την πολιτική επιλογή της ΝΔ και αντίθετα να υποστηρίξουν το πολιτικό στρατόπεδο που θέλει να αντιπαρατεθεί με τη λιτότητα και να δημιουργήσει όρους ισότητας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

«ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» ΚΑΙ «ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ»

Του Γεωργίου Παπασίμου

Δικηγόρου

Η κατάργηση του λεγόμενου «Νόμου Κατσέλη» (3869/2010) και η πρόθεση ψήφισης νέου Νόμου περί ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την «προστασία» της πρώτης κατοικίας, δέκα σχεδόν χρόνια μετά την είσοδο της Χώρας στο μνημονιακό «φρενοκομείο», αποτελούν την «κορυφή του παγόβουνου», του τεράστιου, πλέον, εθνικών διαστάσεων, προβλήματος των «κόκκινων δανείων». Πρόβλημα, που αφορά άμεσα το μέλλον της παραπαίουσας οικονομίας, την ισορροπία μιας αποδιοργανωμένης κοινωνίας και, εν τέλει, της ίδιας της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας.

Και αυτό, γιατί τα «κόκκινα δάνεια», λόγω της πρωτοφανούς αδράνειας και ανικανότητας των μνημονιακών κυβερνήσεων έως σήμερα, μετεξελίχθηκε σε ένα ισχυρό «εργαλείο», αφενός, υποταγής και χειραγώγησης των πολιτών και, αφετέρου, μετατροπής της Χώρας σε «αποικία χρέους» και πεδίο μιας ανελέητης «συσσώρευσης δια της υφαρπαγής».

Το σύστημα παρακμής, που έχει όλα αυτά τα χρόνια τις ευθύνες (η οικονομική ολιγαρχία «παρασιτικού» τύπου, το πολιτικό προσωπικό εξουσίας, που αποτελεί, πλέον, μια «καρικατούρα κακής κομματοκρατίας» και οι πάσης φύσεως ιδιοτελείς φορείς), στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν και να προστατεύσουν τα προνόμιά τους κατά την περίοδο της σκληρής δοκιμασίας της κρίσης, υπερκέρασαν σε πολλούς τομείς, ακόμα και την πιο ακραία απαίτηση των δανειστών σε βάρος του εθνικού συμφέροντος.

Ένας εξ αυτών των τομέων, είναι το μείζον ζήτημα των «κόκκινων δανείων», το οποίο θα μπορούσε να είχε λυθεί επ’ ωφελεία του τραπεζικού συστήματος, της οικονομίας και της κοινωνίας, εάν εφαρμόζονταν κάποιες πολιτικές, που άλλες Χώρες εφάρμοσαν, λύνοντάς το. Είναι γνωστή η σπουδαία, ορθολογική, δίκαιη και αποτελεσματική πολιτική της Ισλανδίας, που μετά την χρεοκοπία της το 2010, το πολιτικό σύστημα προχώρησε σε δίκαιη «σεισάχθεια» όλων των ληφθέντων δανείων («κόκκινων» και «πράσινων»), σε ποσοστό 30% έως 70% των τόκων και του κεφαλαίου, με βάση την πτώση των τιμών των ακινήτων και της αγοραστικής δύναμης από την χρεοκοπία, ανάλογα με την οικονομική δύναμη κάθε δανειολήπτη, με συνέπεια να υπάρξει «παροχή οξυγόνου» στην κοινωνία και την οικονομία, που κατάφερε να βγει από την κρίση και την χρεοκοπία. Αλλά υπάρχει και το παράδειγμα της Κύπρου, η οποία νομοθέτησε την «ρήτρα προτεραιότητας του δανειολήπτη» έναντι των funds, στα οποία οι Τράπεζες σκόπευαν να πουλήσουν τα δάνεια, δίνοντας την δυνατότητα σε κάθε δανειολήπτη, προσφέροντας αυτός τιμή ελάχιστα μεγαλύτερη από το μειωμένο ποσοστό, με το οποίο πωλούνταν το δάνειο του σε αυτά, να αναλαμβάνει ο ίδιος το δάνειό του.

Όχι μόνο δεν έγινε τίποτα από αυτά, τα οποία θα αποτελούσαν μια σοβαρή και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά στην Ελλάδα διαπράχθηκαν «διαρκή οικονομικά εγκλήματα», τόσο με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών με χρήματα των φορολογουμένων, τα οποία έχουν εξαφανιστεί, αφού αυτές σήμερα είναι, στην κυριολεξία, «οικονομικά πτώματα», όσο και με την συντελούμενη μαζική πώληση των δανείων «αντί πινακίου φακής» σε ξένα και ντόπια funds, σε συνδυασμό με τους επιθετικούς και μαζικούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που πλέον αγγίζουν τον σκληρό πυρήνα της λαϊκής κατοικίας.

Επειδή οι παραπάνω λύσεις, που εφαρμόσθηκαν αλλού, δεν αποτελούν «απαγορευμένη διαδικασία» για την παγκόσμια νεοφιλελεύθερη «ορθοδοξία» και τους κερδοσκόπους δανειστές, όπως προσπαθούν να εμφανίσουν με «φληναφήματα» οι μνημονιακές κυβερνήσεις (πρόκειται για την οδυνηρότερη «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο θέμα αυτό), προκύπτει το συμπέρασμα ότι, η μη εφαρμογή τους στην Ελλάδα, οφείλεται στην στρατηγική επιδίωξη των δανειστών για πλήρη αφελληνισμό της Ελληνικής παραγωγικής βάσης και την «σκύλευση» των «φιλέτων» της Ελληνικής γης, με αγαστή συνεργασία των ντόπιων «Εφιαλτών».

Μέσα σε αυτό το «σκοτεινό» περιβάλλον, η κατάργηση του «Νόμου Κατσέλη», που αποτελούσε μια μορφή «ασπίδας» για την προστασία της πρώτης κατοικίας και η αντικατάστασή του από Νόμο, οι προϋποθέσεις – «κόφτες» του οποίου, ιδιαίτερα αυτού του υπολοίπου του κεφαλαίου των 130.000 ευρώ, θα άρει την προστασία στο 80 – 90% του συνόλου των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και θα «δυναμιτίσει» περαιτέρω την, ήδη, «εκρηκτική» κατάσταση.

Αντί, έστω και «στο παρά πέντε», την ώρα που απειλείται η περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων, την ώρα που το τραπεζικό σύστημα καταρρέει και η κοινωνία «στενάζει», να υπάρξει μια τολμηρή και γενναία λύση του προβλήματος, με συνδυασμό της Ισλανδικής και της Κυπριακής εμπειρίας, όπως προαναφέρθηκε, το βαθειά εξαρτημένο και ανίκανο πολιτικό προσωπικό εξουσίας και η ντόπια οικονομική ολιγαρχία, επιχειρούν, για μια ακόμα φορά, να φορτώσουν τα βάρη στις «πλάτες» των φορολογουμένων, υπονομεύοντας την ίδια την εθνική κυριαρχία και το μέλλον της Ελλάδος.