18.2 C
Trikala
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ενημέρωση μαθητών του ΓΕΛ Καλαμπάκας για την Αντισύλληψη και τις Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική ομιλία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11/04/2019 στο χώρο του ΓΕΛ Καλαμπάκας για την «Αντισύλληψη και τις Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις».Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια ενημερωτικών δράσεων πρόληψης και προαγωγής της υγείας από την επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας με συντονιστή Διευθυντή τον κ. Μάντζιο.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα ο κύριος Ρουστάνης Αθανάσιος  (Ιατρός Γενικής Ιατρικής), ο κύριος Ρίζος Ανδρέας (Αγροτικός Ιατρός) και η κυρία Ούρδα Χριστίνα (Επισκέπτρια Υγείας) ανέπτυξαν ενδιαφέροντα θέματα για τις μεθόδους αντισύλληψης και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (AIDS, σύφιλη, ηπατίτιδες B&C, λοιμώξεις από τριχομονάδες, έρπητα γεννητικών οργάνων και τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων) καθώς και τους τρόπους μετάδοσης τους. Ενημερώθηκαν για την ορθή σεξουαλική συμπεριφορά που λειτουργεί επικουρικά στην πρόληψη των νοσημάτων και των δυσμενών επιπτώσεων τους στην υγεία.

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή και ακολούθησε διάλογος με ανώνυμες ερωτήσεις, όπου διατυπώθηκαν απορίες και διευκρινίσεις.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ