19.8 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ενημερωτική Ομιλία στο 2ο ΕΠΑΛ από το Οικοτροφείο Τρικάλων ΕΠΑΨΥ

Το Οικοτροφείο Τρικάλων ΕΠΑΨΥ στα πλαίσια των δράσεων ευαισθητοποίησης της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας, πραγματοποίησε με επιτυχία, την Παρασκευή 12/04/2019 στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα « Ο Ρόλος του Νοσηλευτή στην Ψυχική Υγεία».

- Advertisement -

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα εργαζομένων της μονάδας αποτελούμενη από τους Βαΐου Μαρία Ψυχολόγο – Msc , Επιστημονικά Υπεύθυνη του Οικοτροφείου, Ζησόπουλο Αθανάσιο Νοσηλευτή ΤΕ – Msc και Τσιούκα Δημήτριο Νοσηλευτή ΤΕ, ενημέρωσε τους μαθητές/τριες της Γ’ Λυκείου, της ειδικότητας «Βοηθών Νοσηλευτών» του τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας για το ρόλο του Νοσηλευτή στις Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης όπου φιλοξενούνται ψυχικά πάσχοντες.

Επιπρόσθετα, στόχοι  της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών και η ενημέρωση τους για την ψυχική νόσο, η καταπολέμηση του φόβου και του στίγματος απέναντι στον ψυχικά ασθενή καθώς και η υιοθέτηση στάσεων και πεποιθήσεων αποδοχής και σεβασμού της διαφορετικότητας.

Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή, τους καθηγητές του τομέα και την ψυχολόγο του σχολείου, για την πρόσκληση και την συνεργασία και τους μαθητές/τριες για το αμείωτο ενδιαφέρον και την ενεργή συμμετοχή, που επέδειξαν, διατυπώνοντας ερωτήσεις, απορίες, καταθέτοντας απόψεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και μετά το πέρας αυτής.

 

 

Βαΐου Μαρία

ΕΥ Οικ. Τρικάλων ΕΠΑΨΥ


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ