8.5 C
Trikala
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων στο «GiSeMi HUB»

Στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων τα προγράμματα Erasmus+ δεν σταματούν με την  ολοκλήρωση της κινητικότητας στο εξωτερικό για κατάρτιση. Είναι μια συνεχής διαδικασία εκπαίδευσης που λαμβάνει χώρα όλη τη σχολική χρονιά. Έτσι και φέτος, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με θέμα «Επιχειρηματικότητα για μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων», οι μαθητές του Τμήματος πληροφορικής πραγματοποίησαν επίσκεψη την Τρίτη 14-5-2019 στο νεοσύστατο Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Τρικκαίων, «GiSeMi HUB».

- Advertisement -

Η υποδοχή των μαθητών και καθηγητών έγινε από την κα. Στέλλα Τάσιου και στη συνέχεια ο κ. Οδυσσέας Ράπτης, διευθύνων Σύμβουλος της e-Trikala A.E, εξήγησε στους μαθητές το προφίλ του κόμβου και τις δραστηριότητες που φιλοξενούνται στο GiSeMi HUB. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον νεοσύστατο αυτό κόμβο καινοτομίας, που σαν στόχο έχει την ανάδειξη νέων καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών οι οποίες δίνουν λύσεις στις προκλήσεις και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες πόλεις. Ο κόμβος αυτός είναι σημείο συνάντησης διαφορετικών ιδεών, σημείο σύνδεσης και συνέργειας ατόμων που πέτυχαν, με άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν κάτι νέο.

Στη συνέχεια μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν στοGiSeMi HUB,που στεγάζεται σε κτίριο του Δήμου Τρικκαίων που περιλαμβάνει ένα σύγχρονο, λειτουργικό και απολύτως συνεργατικό χώρο, πουέχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ομάδες νέων ανθρώπων που έχουν μία καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα και θέλουν να την εξελίξουν σε startup, σε startups που θέλουν να βελτιώσουν τις επιχειρησιακές τους λειτουργίες, καθώς και σε εταιρείες που θέλουν να αναπτυχθούν ή να διαφοροποιήσουν τη δραστηριότητά τους.

Οι καθηγητές Ευανθία Σαράντη, Παρασκευή Φλιούκα και Γεώργιος Γϊδας που συνόδευαν τους μαθητές του τομέα πληροφορικής και η διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων θέλουννα ευχαριστήσουν τον κ. Οδυσσέα Ράπτη και την κα. Στέλλα Τάσιου για την υποδοχή στο GiSeMi HUB καθώς και για πλήρη ενημέρωση που παρείχαν στους μαθητές κατά την διάρκεια της επίσκεψης.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ