19.8 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νόμιμη η κοπή των αιωνόβιων πλατάνων για λόγους ασφάλειας στην επ. οδό Μ. Καλυβίων-Λαζαρίνας

Το δασαρχείο Τρικάλων απαντά στις καταγγελίες και τις αντιδράσεις των πολιτών που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την κοπή των αιωνόβιων πλατάνων που έγινε στην επ. οδό Μ. Καλυβίων-Λαζαρίνας.

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το αρχικό ρεπορτάζ του trikalaola.gr

…………………………………………..

Δασαρχείο Τρικάλων

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο       Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Αφορμή τηλεφωνικών καταγγελιών και προβολών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Υπηρεσία μας γνωστοποιεί με το παρόν Δελτίο Τύπου ότι , μετά από σειρά εγγράφων και αιτήσεων που μας κοινοποιήθηκαν από πολίτες, δημόσιους Οργανισμούς και Υπηρεσίες , προβήκαμε σε σειρά από νόμιμες διαδικασίες και ενέργειες για τον καθορισμό απαλλοτριωμένων εκτάσεων – αναχώματα ποταμών , εθνικών και επαρχιακών οδών στο σύνολό τους – από δενδροστοιχίες.

Ειδικά για τις εθνικές και επαρχιακές οδούς , σε συνεργασία και με την σύμφωνη γνώμη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π. Ε. Τρικάλων , ως ιδιοκτήτες και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, ο καθαρισμός από τις Δενδροστοιχίες , ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων από ανεμο-ρηψίες κυρίως των ασθενών , κακόμορφων, σάπιων και λοιπών δένδρων και την αποφυγή ατυχημάτων – κυρίως δυστυχημάτων – με κύριο μέλημα την ασφάλεια και την ζωή του πολίτη.

Τέλος και στα πλαίσια του σκεπτικού των ανωτέρω ενεργειών, ειδικότερα στο τμήμα της Επαρχιακής οδού Μεγάλων Καλυβίων – Λαζαρίνας κρίθηκε άκρως επικίνδυνη η δενδροστοιχία ατόμων πλατάνου και γι αυτό συμπεριλήφθηκε στο εν λόγω έργο.

Τρίκαλα 9/3/2017

                                                                                                                    Ο

                                                                                                     Δασάρχης Τρικάλων

 

                                                                                                 Χρήστος  Κουλουκούρας

                                                                                                Δασολόγος με Α΄Βαθμό


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ