23.2 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων σε χρέη οδηγού βάρδιας…!

Συνέβη και αυτό σήμερα και εν έτη 2017!

- Advertisement -

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Δημήτρης Παρθένης, έφτασε να κάνει χρέη οδηγού βάρδιας του νοσηλευτικού ιδρύματος που ο ίδιος διοικεί…

Σήμερα το απόγευμα παρέστη ανάγκη στο Νοσοκομείο Τρικάλων, λόγω του απρόσμενου προβλήματος του πλυντηρίου, του ειδικού συστήματος καθαρισμού και αποστείρωσης χειρουργικών εργαλείων, έπρεπε να μεταφερθούν στο κοντινότερο νοσοκομείο, στην προκειμένη περίπτωση αυτό της Καρδίτσας, για να γίνει η διαδικασία και να επιστραφούν και πάλι στο Νοσοκομείο Τρικάλων, στα χειρουργεία για να γίνουν οι επεμβάσεις των ασθενών.

Όμως, ο διοικητής κ. Παρθένης, απεγνωσμένα έψαχνε τρόπο να βρεθεί το όχημα με τον οδηγό που θα εκτελεστεί η επείγουσα ανάγκη που προέκυψε. Οδηγοί για διάφορες υποχρεώσεις του Νοσοκομείου Τρικάλων, οι οποίες σημειωτέο είναι πάρα πολλές, είναι μόνο δύο, μόνιμα στην πρωινή βάρδια και μάλιστα δεν επαρκούν. Ο ένας βρίσκεται σε άδεια καλοκαιριού και ο άλλος ήταν σήμερα στην πρωινή βάρδια κανονικά.

Ο κ. Παρθένης ζήτησε τη συνδρομή του ΕΚΑΒ για να εξυπηρετηθεί η επείγουσα ανάγκη. Όμως το ΕΚΑΒ για δικούς του υπηρεσιακούς λόγους, καθώς στην απογεματινή βάρδια εξυπηρετούνται εκτός από τα έκτακτα περιστατικά και τα εξιτήρια των ασθενών του Νοσοκομείου και οι επιστροφές, αδυνατούσε να εξυπηρετήσει. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως μεταφορά φιαλών αίματος, εργαλείων χειρουργικών κ.α. εξυπηρετεί αν χρειαστεί.

Μετά και την άρνηση από το ΕΚΑΒ, ο κ. Παρθένης πήρε ο ίδιος τα χειρουργικά εργαλεία και μάλιστα με το δικό του ιδιωτικό αυτοκίνητο, μετέβη στο Νοσοκομείο Καρδίτσας για να γίνει η πλύση η αποστείρωση και τα επέστρεψε στο Νοσοκομείο Τρικάλων για να χειρουργηθούν οι ασθενείς.

Απ’ ότι γνωρίζουμε ο κ. Παρθένης έχει ζητήσει την πρόσληψη και άλλων οδηγών για να καλυφτούν οι αυξανόμενες  ανάγκες του Νοσοκομείου Τρικάλων, αλλά κολλάει στο σύστημα.

Βεβαίως, αυτά τα προβλήματα έπρεπε να τα σκεφτούν και να τα λύσουν πριν καν δημιουργηθούν, οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες, όταν πήραν όλους τους οδηγούς των Νοσοκομείων και τους ενέταξαν στο ΕΚΑΒ, χωρίς να αφήσουν πίσω το απαραίτητο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών!

Τώρα, αν φτάνουμε στο σημείο, ένας διοικητής νοσηλευτικού ιδρύματος να κάνει και τον οδηγό βάρδιας, τότε μιλάμε για αποτυχία του συστήματος…


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ