22.8 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Συναγερμός στην Πιαλεία Τρικάλων από τις κατολισθήσεις-έπεσε σπίτι-εκκενώθηκαν τρία (βίντεο-φωτό)

Επιτόπιο ρεπορτάζ πραγματοποίησε απόψε το trikalaola.gr καταγράφοντας όπως πάντα από κοντά την πραγματικότητα.

- Advertisement -

Η Πιαλεία κινδυνεύει άμεσα από φαινόμενο των κατολισθήσεων που άρχισε χθες πιο πάνω από το χωριό, όπως πάμε για τη θέση “Λάβρος” και εκτίνεται σε δύο μέτωπα, το ένα με κατεύθυνση προς το κέντρο του χωριού και το άλλο προς τα βορειοδυτικά του χωριού.

Οι συνεχόμενες έντονες βροχοπτώσεις έχουν συμβάλει στην σημαντική διάβρωση του εδάφους και η σύσταση του εδάφους είναι τέτοια που βοηθάει στο φαινόμενο της κατολίσθησης. Αυτή τη στιγμή πάνω από το χωριό ο δρόμος για τις κτηνοτροφικές μονάδες και για τον Κόζιακα έχει εντελώς κοπεί και οι κτηνοτρόφοι δε μπορούν ούτε να ταΐσουν τα ζώα τους.

Η κατολίσθηση είναι γενικευμένη πιο πάνω και πλέον εξελίσσεται πολύ γρήγορα. Στο ρέμα πέφτουν συνεχώς πλατάνια που συγκρατούσαν το έδαφος. Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι ο ιερέας του χωριού π. Φώτιος Κωτούλας, παρατηρώντας το έντονο φαινόμενο, χτύπησε την καμπάνα της εκκλησίας και πολλοί  κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο που εξελισσόταν η κατολίσθηση.

Τελικά το ένα σπίτι άρχιζε να πέφτει και μάλιστα την ώρα που απόψε παίρναμε τα πλάνα, ακούγονταν τριγμοί στο σπίτι που έπεφτε και στο έδαφος, αφού τεράστιες δυνάμεις μετακινούν τόνοι χωμάτων και μπαζών. Εκκενώθηκαν τελικά τρία σπίτια, μαζί με αυτό που άρχισε να πέφτει.

Οι οικογένειες φιλοξενούνται σε συγγενείς και φίλους του χωριού. Απόψε η νύχτα για όλο το χωριό θα είναι ανησυχητική, καθώς το έντονη φαινόμενο της κατολίσθησης είναι σε εξέλιξη με γρήγορο ρυθμό.

Το αποψινό ρεπορτάζ μας θύμισε τις εικόνες του Ροπωτού!

Ας ελπίσουμε πως δεν θα εέιναι η ίδια εξέλιξη, αν και τα σημάδια είναι άκρως ανησυχητικά. Στην επιχείρηση εκκένωσης παρευρέθηκε η δημοτική αρχή Πύλης, με τον δήμαρχο κ. Κώστα Μαράβα, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, Ο διοικητής της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Αντώνης Σπανός μαζί με άνδρες, ο Υποδιευθυντής της Α.Δ. Τρικάλων κ. Στέργιος Νίντος μαζί με άντρες και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Νίκος Λεμονάς, ο οποίος μίλησε μαζί με τον π. Κωτούλα στην κάμερα του trikalaola.gr

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ