21.9 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΤΡΙΚΑΛΑ: Δώρισαν τα όργανά του χαρίζοντας χαμόγελα ζωής σε τέσσερεις συνανθρώπους (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ) αποκλειστικό

“Γέφυρα ζωής” στήθηκε σήμερα τα ξημερώματα από το Νοσοκομείο Τρικάλων, προς το Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” των Αθηνών, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης  και ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

- Advertisement -

Ο 69χρονος με καταγωγή από χωριό των Τρικάλων, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία πριν λίγες μέρες και νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Τρικάλων διασωληνωμένος. Όμως η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και είχε επέλθει εγκεφαλικός θάνατος.

Άνθρωποι του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, μετά από την ενημέρωση των γιατρών, αποφάσισαν να δωρίσουν όργανα του αγαπημένου τους προσώπου, χαρίζοντας χαμόγελα ζωής σε τέσσερεις  συνανθρώπους μας που έχουν άμεση ανάγκη λήψης των μοσχευμάτων.

Έτσι, σήμερα τα ξημερώματα μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα χειρουργεία που διήρκησε 5 ώρες περίπου και συμμετείχε ειδικευμένη ομάδα γιατρών του Νοσοκομείου Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Βασίλη Παπανικολάου, το ένα νεφρό του 69χρονου δότη μεταφέρονται αυτή τη στιγμή με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Τρικάλων στο  Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” των Αθηνών. Το ήπαρ (συκώτι) και ο  ένας νεφρός μεταφέρονται αυτή τη στιγμή στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης με ταξί. Επίσης, με άλλο ταξί μεταφέρονται στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης οι κερατοειδείς χιτώνες (μάτια).

Το ήπαρ θα γίνει μεταμόσχευση σε 64χρονο λήπτη που θα γίνει άμεσα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα μεταμοσχεύσεων ήπαρος.  Τα νεφρά και τα μάτια θα γίνουν μεταμοσχεύσεις σε άτομα που περιμένουν στη λίστα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και είναι συμβατοί.

Το trikalaola.gr επικοινώνησε με μέλος της οικογένειας πριν από λίγο και μας δήλωσε: “Από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε πως ο  άνθρωπό μας είναι εγκεφαλικά νεκρός, αποφασίσαμε να δωρίσουμε τα όργανά του σε άλλους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Σ’ αυτούς και στις οικογένειες τους ευχόμαστε με τη λήψη των μοσχευμάτων να έχουν ζωή και να ξαναβρούν το χαμόγελό τους. Η ικανοποίηση της χαράς που νιώθουμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους που θα γίνουν οι λήπτες των μοσχευμάτων, καλύπτει τη θλίψη που νιώθουμε για τον θάνατο του δικού μας ανθρώπου”. Η  οικογένεια ζήτησε μέσω του trikalaola.gr να διατηρηθεί η ανωνυμία.

Δείτε τα αποκλειστικά  πλάνα μετά από το ολονύκτιο ρεπορτάζ που πραγματοποίησε και τη στιγμή που παραλαμβάνονται τα μοσχεύματα.


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ