19.6 C
Trikala
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Φράγμα στα στενά τη Πύλης εξήγγειλε σήμερα ο αν. Υπουργός Σωκράτης Φάμελλος (βίντεο-φωτό)

Να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για του υδάτινους πόρους επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Advertisement -

Φάμελλος : “Πρακτικά τι σημαίνει για ‘μας. Εάν δεν τελειώσουμε και δεν βάλουμε σε ΦΕΚ όλα τα σχέδια διαχείρισης νερού της Ελλάδας, δεν θα μας επιτρέπουνε να χρησιμοποιήσουμε, τις χρηματοδοτήσεις για τα αρδευτικά του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης για την ύδρευση και την αποχέτευση του ΕΣΠΑ. Αυτό για την Ελλάδα είναι τουλάχιστον 3 δις….”  

Το βίντεο:

Στη δημιουργία μικρών και πολλών φραγμάτων για να “ξεδιψάσει” ο Θεσσαλικός κάμπος,  προσανατολίζεται πλέον η κυβέρνηση, αφού από το φράγμα Μεσοχώρας και την εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου, ο Θεσσαλικός Κάμπος δεν πρόκειται να ξεδιψάσει μάλλον…

Αυτή την τακτική ακολουθεί πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είπε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελος, επισκεπτόμενος το δημαρχείο Πύλης και το σημείο που θα κατασκευαστεί το φράγμα. Υπάρχουν έτοιμες οι σχετικές μελέτες και θεωρικά το έργο θα δρομολογηθεί για τις περεταίρω ενέργειες, με συνολικό κόστος άνω των 100 εκατ. ευρώ!

Θα κατασκευαστεί στα στενά της Πύλης, κοντά στο σημείο που είναι σήμερα η βασική γέφυρα. Το φράγμα του Αχελώου στη Μεσοχώρα θα λειτουργήσει μόνο ως υδροηλεκτρικό.

Ο Υπουργός μίλησε για πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα σχηματιστεί η τεχνική λίμνη που το ύψος της θα φτάνει μέχρι τη γέφυρα Αγίου Κωνσταντίνου-Ροπωτού, καλύπτοντας όλη αυτή την περιοχή, εξασφαλίζοντας εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Το ύψος θα είναι 50 μέτρα πάνω από το ποτάμι.

Η εκτροπή των νερών καθώς θα κατασκευάζεται το φράγμα, θα γίνεται από την σήραγγα που έχει κατασκευαστεί κοντά στην γέφυρα Ροπωτού. Μετά δεν υπάρχει ακόμη σχέδιο ακόμη το πώς θα αξιοποιηθεί.

Ο Υπουργός μαζί με το φράγμα Πύλης, εξήγγειλε νωρίτερα από την Φαρκαδόνα, την κατασκευή του φράγματος του Νεοχωρίτη ποταμού. Επίσης, αναφέρθηκε και σε άλλα φράγματα της περιοχής μας που θα πρέπει να τελειώσει η κατασκευή τους.

Το trikalaola.gr κατέγραψε σε βίντεο όλη την τοποθέτηση  του Υπουργού και του δημάρχου Πύλης κ. Κώστα Μαράβα που τον καλωσόρισε κιόλας, καθώς και μερικές τοποθετήσεις παρευρισκομένων στην αίθουσα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, την αποκλειστική δήλωση του Υπουργού στην κάμερα του trikalaola.gr και απόσπασμα από την τοποθέτησή του, καθώς και ανσωματωμένα πλάνα από το σημείο που θα γίνει το φράγμα.

Τον Υπουργό συνόδευαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κα Παναγιώτα Δριτσέλη και ο κ. Χρήστος Σιμορέλης.

Θα ακολουθήσει άλλη στιγμή όλο το βίντεο από την επίσκεψη του κ. Φάμελλου, καθώς και πολλές ακόμη φωτογραφίες.

Η αρχική φωτογραφία είναι μπροστά από το σημείο που θα κατασκευαστεί το φράγμα Πύλης.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ