11.8 C
Trikala
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

“ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2016”-Μεγάλη Περιφερειακή Άσκηση της Πυροσβεστικής στα Τρίκαλα (αποκλειστικό ΒΙΝΤΕΟ-86 ΦΩΤΟ)

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, για την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στη Θεσσαλία.

- Advertisement -

Αυτό διαπιστώθηκε σήμερα στην Πανθεσσαλική ετήσια μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, σε δασική έκταση ανάμεσα στην Μεγάρχη και το Καλονέρι Τρικάλων (στους κλωβούς προσαρμογής πτερωτών θηραμάτων της Ε.Κ.Π. Κόζιακα).

Η άσκηση άρχισε στις 9:00 το πρωί με μία προσυγκέντρωση στον αύλειο χώρο του οικογενειακού κέντρου ΑΘΗΝΑ ΠΑΛΛΑΣ στο Μικρό Κεφαλόβρυσο και εν συνεχεία τα οχήματα κατευθύνθηκαν στο χώρο του συμβάντος. Εκεί υπήρχαν και άλλες δυνάμεις υποστήριξης, του στρατού (ΣΜΥ), πολιτικού προσωπικού και εθελοντικών οργανώσεων, με σκαπτικά μηχανήματα και άλλα οχήματα πυρόσβεσης, ενώ υπήρχε συντονισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων και άλλων συμβάντων από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.  Στο σημείο και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δια παν ενδεχόμενο.

Στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ήταν σε διάφορα μάτωμα συμμετείχαν όλοι οι φορείς, ο καθένας με τον ρόλο που του ανατέθηκε, ενώ τον γενικό μάχιμο συντονισμό έκανε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Γιώργος Παπαπολύκαρπος.

Στην κάμερα του trikalaola.gr μίλησε για την όλη επιχείρηση, ο Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας κ. Σεραφείμ Αθανασίου, ο οποίος και παρακολούθησε την άσκηση με τους εκπροσώπους της πολιτικής προστασίας κ.α. φορέων.

Τοtrikalaola.gr κατέγραψε καρέ-καρέ όλη την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο αποκλειστικό βίντεο που ακολουθεί (HD) και με πολλές φωτογραφίες.

Θα ακολουθήσει το αναλυτικό δελτίο τύπου…

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ