11.5 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενδιαφέρον το σεμινάριο του Συνδέσμου Φιλολόγων Τρικάλων με τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στο τρικαλινό κοινό το βιωματικό σεμινάριο που διοργάνωσε χτες ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Τρικάλων, με θέμα «Ο έλεγχος και ο τρόπος εκφοράς του λόγου ως ρυθμιστής της σημασίας και του νοήματος», με εισηγητή τον κ. Δήμο Αβδελιώδη, σκηνοθέτη.

- Advertisement -

Στην εναρκτήρια προσφώνηση, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γεωργία Κολοβελώνη, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση, παρουσίασε αδρομερώς το σημαντικό έργο του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στη συνέχεια, ο ομιλητής ανέλυσε τη μέθοδό του πάνω στην απόδοση και την ερμηνεία ενός κειμένου, είτε θεατρικού είτε λογοτεχνικού, όταν πρόκειται να παρουσιαστεί δημόσια. Όπως λέει ο ίδιος, κάθε τέτοιο κείμενο είναι σαν μια παρτιτούρα, που πρέπει να ερμηνευτεί σωστά, για να μπορέσει να αναδείξει τις διακυμάνσεις και την πραγματικότητα των εικόνων, των ιδεών και των αισθημάτων που εμπεριέχονται μέσα του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι συμμετέχοντες αποπειράθηκαν να αποδώσουν, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη, το «Μοιρολόγι της φώκιας» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Στο όλο εγχείρημα βοήθησαν οι ηθοποιοί Θεμιστοκλής Καρποδίνης και Αγάπη Μανουρά, οι οποίοι συμμετέχουν στην παράσταση «Το αμάρτημα της μητρός μου», σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι ηθοποιοί ερμήνευσαν αποσπάσματα από την παράσταση, ενώ ο ίδιος ο σκηνοθέτης ερμήνευσε αποσπάσματα από την παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» που ανεβαίνει στα Αρχαία Ελληνικά.

Ήταν μια βραδιά μυσταγωγίας που γοήτευσε το κοινό, το οποίο χειροκρότησε θερμά τους συντελεστές της.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ