16.8 C
Trikala
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Θεατροπαιδαγωγική δράση στο 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων στα πλαίσια του προγράμματος erasmus+

Την Τετάρτη 9/3/2016, οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα erasmus+ για τα σχολικά έτη 2015-16 και 2016-17 με θέμα: “My Nationality is Human”, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια θεατροπαιδαγωγική δράση που πραγματοποιήθηκε στο σχολικό χώρο. Συντονίστρια της δράσης, στην οποία συμμετείχε ομάδα 20 μαθητών  από τη Β΄και Γ΄ Γυμνασίου, ήταν η  κ. Αντονέλλα Χήρα, ηθοποιός- εμψυχώτρια του Εργαστηρίου Θεατρικής Έκφρασης του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το θέατρο στην εκπαίδευση, μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από την υπεύθυνη  του προγράμματος.

- Advertisement -

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η δράση ξεκίνησε με παιχνίδια γνωριμίας και εμψύχωσης της ομάδας με τα οποία κατάφεραν οι μαθητές να δεθούν ως ομάδα και να διασκεδάσουν. Στη συνέχεια η εμψυχώτρια ζήτησε από τους μαθητές να αποδώσουν με εκφράσεις του προσώπου και του σώματος εικόνες συναισθημάτων που βιώνουν σε καταστάσεις της καθημερινότητάς τους (τεχνικές θεάτρου forum). Το αποτέλεσμα πραγματικά ήταν εντυπωσιακό διότι τους δόθηκε η ευκαιρία να εκφραστούν, κάτι που απ’ ότι φάνηκε το έχουν πραγματικά ανάγκη. Στο τέλος,  χωρίστηκαν σε ομάδες των 4-5 ατόμων και ανέλαβαν να παρουσιάσουν ένα θεατρικό δρώμενο χωρίς λόγια, για ένα από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που θα επέλεγαν από την Οικουμενική Διακήρυξη του ΟΗΕ που τους διανεμήθηκε. Η δράση συνοδεύονταν από κατάλληλη μουσική και τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά, εξαιρετικά.  Οι μαθητές μας μπόρεσαν στο λίγο χρόνο που τους διατέθηκε να απελευθερώσουν την ψυχοκινητική τους ενέργεια, να σκεφτούν κριτικά, να λειτουργήσουν ομαδικά και να επικοινωνήσουν μέσω της θεατρικής έκφρασης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό   στη δράση και πολλές ευχαριστίες στην κ. Αντονέλλα Χήρα που ανταποκρίθηκε με τόση ευχαρίστηση, άμεσα και ανιδιοτελώς στην πρόσκλησή μας. Είναι αλήθεια πως ήταν και είναι  συμπαραστάτης μας  σε πολλές δράσεις του σχολείου μας και της ευχόμαστε να είναι πάντα δημιουργική και να έχει καλή δύναμη στο έργο της.

Η συντονίστρια του προγράμματος

Μαγαλιού Καλλιόπη

Καθηγήτρια Πληροφορικής

 

 


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ