14.4 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΤΡΙΚΑΛΑ: Στο έλεος του θεού 418 πρόσφυγες-ανύπαρκτη η επίσημη πολιτεία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Χαώδης η κατάσταση με πεινασμένους και εξαθλιωμένους πρόσφυγες-ανύπαρκτη πολιτεία…
Όπως είχαμε δημοσιεύσει και χθες το βράδυ στο trikalaola.gr 7 λεωφορεία με συνολικά 418 πρόσφυγες, προερχόμενοι από το λιμάνι του Πειραιά, παραμένουν σε χώρο στάσης λεωφορείων και ταξιδιωτών, κοντά στη γέφυρα του Πηνειού στο Μουργκάνι Καλαμπάκας.

- Advertisement -

Ο τελικός προορισμός τους ήταν η Ειδομένη, αλλά λόγω του ότι τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα, τα λεωφορεία σταμάτησαν στη στάση από χθες το απόγευμα και κανένας από την επίσημη Πολιτεία δεν τους ενημέρωσε τι θα κάνουν.

Μέχρι και την ώρα του ρεπορτάζ του trikalaola.gr (ώρα 13:00) κανένας από την επίσημη πολιτεία δεν εμφανίστηκε για να τους ενημερώσει τι θα κάνουν. Την ώρα που η κάμερα του trikalaola.gr έπαιρνε τα πλάνα, τότε άρχισαν να έρχονται στο χώρο διάφοροι ιδιώτες, επιχειρηματίες, απεσταλμένοι επιχειρήσεων, εθελόντριες του ΕΕΣ και μοίραζαν από μόνοι τους τρόφιμα (γάλατα, ψωμί, ξηρά τροφή κ.α.).

Το ένα από τα 7 λεωφορεία είναι μόνο Αφγανοί και οι υπόλοιποι Σύριοι, ενώ οι μισοί πρόσφυγες είναι μικρά παιδιά. Στην κάμερα του trikalaola.gr μιλούν οι ίδιοι οι πρόσφυγε για το δράμα που ζουν, ιδιώτες και άλλοι που μοίραζαν τα τρόφιμα.

Επίσης, για την κατάσταση που επικρατεί, μίλησε και ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης. Η Αστυνομία απλά είναι εκεί για να επιβλέπει το χώρο, ενώ με το ΕΚΑΒ έχουν μεταφερθεί στο Κ.Υ. Καλαμπάκας πάνω από 10 άτομα για διάφορες παθήσεις, κυρίως μικρά παιδιά. Σημειωτέο πως ακόμη και η Αστυνομία μοίραζε είδη πρώτης ανάγκης.

Ένας Αφγανός πρόσφυγας, εξιστορεί στην κάμερα πως οι Ταλιμπάν έσφαξαν τον 18χρονο γιό του, ενώ ένας άλλος δείχνει τα γεμάτα θραύσματα πόδια του, όταν έσκασε η βόμβα σε κοντινή απόσταση που έριξε αεροπλάνο.

Δείτε το 20λεπτο κατατοπιστικό βίντεο με την κατάσταση που επικρατεί, καθώς και πολλές φωτογραφίες.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ