18.4 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γάμος χωρίς σεξ: Αυτός ο γνωστός «άγνωστος» και πώς να τον αντιμετωπίσετε

Γάμος χωρίς σεξ. Συμβαίνει και στις καλύτερες των οικογενειών και παραμένει ο νούμερο ένα λόγος συναισθηματικής απομάκρυνσης ενός ζευγαριού. Κι αν νομίζετε πως είστε οι μόνοι που δεν κάνετε σεξ, αναλογιστείτε πόσοι και πόσοι βιώνουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αλλά δεν το παραδέχονται.

- Advertisement -

Ένας γάμος χωρίς σεξ είναι θέμα ταμπού. Στην ερώτηση «πώς τα πάτε μεταξύ σας;», η πλειονότητα απαντάει πως όλα βαίνουν καλώς! Μόνο οι πολύ δικοί μας άνθρωποι γνωρίζουν την αλήθεια. Στην πραγματικότητα, όμως, ούτε κι εκείνοι μπορούν εύκολα να καταλάβουν τί σημαίνει αυτό για μια γυναίκα. Μόνο εκείνη που το ζει ξέρει πόσο δύσκολο είναι, ακόμα κι αν για καιρό δυσκολεύεται να διακρίνει τις επιπτώσεις. Από την άλλη, όταν ανήκεις σε έναν τέτοιο γάμο, συνειδητοποιείς ανεκτίμητα πράγματα για τον εαυτό σου ενώ παίρνεις και πολύτιμα μαθήματα, τα οποία μπορούν να σε οδηγήσουν σε… λύσεις!

Γάμος χωρίς σεξ: Αυτός ο γνωστός «άγνωστος» και πώς να τον αντιμετωπίσετε

«Δεν φταίω μόνο εγώ»

Σε μία τέτοια κατάσταση, συνήθως αναλαμβάνουμε όλη την ευθύνη. Ακόμα κι αν το κρύβουμε, βαθιά μέσα μας κατηγορούμε το σώμα μας που άλλαξε, την μητρότητα που μας απορρόφησε ή τις ευθύνες που μας βάρυναν. Είτε το σεξ απουσιάζει εξαιτίας μας, είτε εξαιτίας του συντρόφου μας, βρίσκουμε πάντα λόγος να κατηγορούμε τον εαυτό μας. Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Όταν κάτι δεν πάει καλά σε ένα ζευγάρι, φταίνε πάντα και οι δύο. Η ανάληψη ολόκληρης της ευθύνης δεν έχει καλό τέλος, αφού ψάχνουμε να βρούμε τις λύσεις σε πεδία που δεν είναι δικά μας. Ένα ζευγάρι που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και θέλει να την αλλάξει, καλό είναι να μοιράσει δίκαια τις ευθύνες του και να γυρέψει τις λύσεις που του ταιριάζουν.

Εάν το σεξ δεν σε ικανοποιεί 100%, το σώμα σου επιλέγει να απέχει

Έπειτα από χρόνια γάμου – και ειδικά εάν υπάρχουν και παιδιά- το σεξ γίνεται διαδικαστικό και ενδεχομένως βαρετό. Ο ενθουσιασμός και το πάθος του πρώτου καιρού απουσιάζουν και το ζευγάρι περνάει σε άλλη φάση, πιο ουσιαστική αλλά λιγότερο σεξουαλική. Εάν, λοιπόν, η όλη διαδικασία συμβαίνει σπάνια και χωρίς να αντλείς ιδιαίτερη ικανοποίηση από αυτήν, το σώμα επιλέγει να απέχει. Το σεξ παύει να σου λείπει και η απουσία της σεξουαλική ορμής γίνεται μια πάγια κατάσταση. Εάν, λοιπόν, επιθυμούμε το σεξ μέσα στον γάμο μας, πρέπει να το ξαναβάλουμε στο παιχνίδι και μάλιστα με… επιτυχία, πριν ξεχαστεί τελείως!

Η αλήθεια είναι το καλύτερο αφροδισιακό

Η βάση για μια ουσιαστική συνεύρεση με τον σύντροφό μας είναι το συναισθηματικό δέσιμο και τα βαθιά και έντονα συναισθήματα που νιώθουμε γι’ αυτόν. Ο έρωτας πυροδοτεί το σεξ και η οικειότητα τον απογειώνει. Τον πρώτο καιρό της σχέσης, έχουμε την πολυτέλεια να περνάμε χρόνο με τον σύντροφό μας, να μιλάμε πολύ, να αποκαλύπτουμε τα μυστικά μας και να είμαστε ειλικρινείς για αυτά που μας αρέσουν ή μας δυσαρεστούν στην σεξουαλική επαφή. Όσο περνούν τα χρόνια, όμως, και οι υποχρεώσεις αυξάνουν, το σεξουαλικό δέσιμο εξασθενεί. Το βάρος πέφτει σε όλα τα πρακτικά που μας ενώνουν, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε την ανθρώπινη διάσταση του συντρόφου μας. Ξυπνάμε ένα πρωί, και ξάφνου συνειδητοποιούμε πως είμαστε δυο διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικά συναισθήματα και σκέψεις αλλά και νέες προτιμήσεις στο σεξ. Ο μόνος τρόπος για να επανακτήσουμε τη χαμένη μας λίμπιντο, είναι να ξαναχτίσουμε τη σχέση μας από την αρχή με ειλικρίνεια και τρυφερότητα. Η αλήθεια μας φέρνει κοντά και είναι το καλύτερο αφροδισιακό.

Αποδέξου τον σέξι εαυτό σου

Το να μένουμε μόνο στην εξωτερική μας εμφάνιση φροντίζοντας να είμαστε περιποιημένες και όμορφες δεν είναι αρκετό – το σημαντικό είναι να αγαπήσουμε ουσιαστικά τον εαυτό μας. Είναι ο μόνος τρόπος να διεκδικήσουμε την ευτυχία μας διότι, πολύ απλά, μόνο τότε θα ξέρουμε πως μας αξίζει. Ένας γάμος δεν είναι μια απλή διαδικασία. Οι ζυμώσεις που γίνονται είναι πολλές, ενώ πολλές φορές, οι συμβιβασμοί που κάνουμε οδηγούν στο να χάσουμε τον εαυτό μας. Μέσα από όλη αυτή την διαδικασία ωρίμανσης, λοιπόν, η οποία συμπεριλαμβάνει την συμβίωση με τον σύντροφο και τα παιδιά μας, ο μόνος τρόπος να μείνουμε «ολόκληρες» και σέξι, είναι να μας αγαπάμε και να μας φροντίζουμε μέσα και έξω.

mama365.gr


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ