Υλικά
1 λίτρο κόκκινο, ξηρό κρασί
2 στικ κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 φλούδα από πορτοκάλι
1φλούδα από λεμόνι
2-4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίξτε το κόκκινο κρασί, την κανέλα, τις φλούδες και το γαρύφαλλο σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το μίγμα να ζεσταθεί, χωρίς όμως να βράσει. Έπειτα, προσθέστε τα δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και μόλις διαλυθεί, δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται να ρίξετε και την υπόλοιπη.
Χωρίς να δυναμώσετε τη φωτιά, αφήστε το μίγμα να ζεσταθεί για είκοσι περίπου λεπτά, μέχρι οι μυρωδιές ν’ ανακατευτούν. Στο τέλος, σερβίρετε και απολαύστε την πιο πρωτότυπη, χειμωνιάτικη εκδοχή του κρασιού, που θα σας ζεστάνει. Εξάλλου, γι’ αυτό τον λόγο, το πρωτότυπο αυτό κρασί συνηθίζεται και στις βόρειες χώρες!
πηγη:http://www.mama365.gr