13.6 C
Trikala
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μεταμορφώνουμε τις ξύλινες κουτάλες σε αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες φιγούρες

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

- Advertisement -

Ξύλινες κουτάλες ή σπάτουλες
Ακρυλικά χρώματα
Πινέλο
Ανεξίτηλους μαρκαδόρους
Διάφορα διακοσμητικά στοιχεία (κουμπιά, κουδουνάκια, κορδέλες, τσόχα, πομ πομ κλπ)
Πιστόλι σιλικόνης με ανταλλακτικά
Ψαλίδι
Ξεκινάμε την κατασκευή πλένοντας καλά τις κουτάλες ή τις σπάτουλες που θα χρησιμοποιήσουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά!

Αποφασίζουμε ποια φιγούρα θέλουμε να φτιάξουμε… Μπορούμε να φτιάξουμε τον Άγιο Βασίλη, έναν χιονάνθρωπο ή τον Ρούντολφ το ταρανδάκι! Ανάλογα με την φιγούρα που θα επιλέξουμε θα βάψουμε και την κουτάλα ή την σπάτουλα στο χρώμα που ταιριάζει.

Για τον Άγιο Βασίλη μπορούμε να μαρκάρουμε με ένα μολυβάκι τα σημεία που θα είναι ο σκούφος, το γουνάκι του σκούφου, το πρόσωπο και το σώμα και στη συνέχεια να χρωματίσουμε με κόκκινο, λευκό, απαλό ροζ και κόκκινο αντίστοιχα επάνω στην κουτάλα.

Για να φτιάξουμε τον χιονάνθρωπο αρκεί να χρωματίσουμε την κουτάλα μας λευκή, ενώ για τον Ρούντολφ μπορούμε να την αφήσουμε στο φυσικό της χρώμα ή να την περάσουμε με ένα καφέ χρώμα.

Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά τα χρώματα και στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μάτια με τους ανεξίτηλους μαρκαδόρους και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά κάθε φιγούρας με τα κουμπιά.

Για να δώσουμε περισσότερη ζωντάνια στις φιγούρες μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά. Για παράδειγμα, ο χιονάνθρωπος μπορεί να αποκτήσει ένα τσόχινο κασκόλ με κουμπάκι σε σχήμα αστεριού, κολλώντας το με λίγη κόλλα σιλικόνης.

Αντίστοιχα, ο σκούφος του Άγιου Βασίλη θα είναι ακόμη πιο ωραίος με ένα πομ πομ στην άκρη του και ο Ρούντολφ πιο παιχνιδιάρης με μια φουντίτσα ή ένα κουδουνάκι στον λαιμό του! Χρησιμοποιώντας κόλλα σιλικόνης μπορούμε να ενθέσουμε όλα τα στοιχεία που θέλουμε.

Οι Χριστουγεννιάτικες κουταλοφιγούρες είναι έτοιμες για να τις διακοσμήσετε στο σπίτι ή να παίξετε μαζί τους κουκλοθέατρο με Χριστουγεννιάτικο θέμα!

xmas-ab.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ