9.5 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μπορεί πραγματικά ένας γάμος να επιβιώσει; Ο ρόλος της γυναίκας μέσα στη σχέση

Θυμηθείτε τις πρώτες μέρες του γάμου σας, όταν η γυναίκα σας μπορεί να φαινόταν πολύ ευτυχισμένη και έκανε τα πάντα για να σας ευχαριστήσει.
Έρχεται όμως κάποια στιγμή μέσα στο γάμο σας, η ώρα, που όλο αυτό φαινόταν ψεύτικο και ότι πιστεύατε για αυτό τον γάμο, χάνετε μιά για πάντα. Ένας λόγος μπορεί να είναι, ότι δεν φροντίζει ο ένας τον άλλον για να έχει διάρκεια αυτή η σχέση και έχετε απογοητευτεί με τα όσα γίνονται. Αλλά τώρα τί γίνεται; Προσπαθείτε με κάθε τρόπο να σώσετε τον γάμο σας, αλλά η γυναίκα σας είναι αποφασισμένη να χωρίσετε; Δεν αγαπιέστε πιά;

- Advertisement -

Ακόμα κι αν αυτή δείχνει αδιαφορία, μπορείτε να δείτε στα μάτια της αν νιώθει κάτι πραγματικά. Είναι ένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να πάρετε σοβαρά τη σχέση σας και να αρχίσετε να φτιάξετε πάλι τη ζωή σας με αυτή τη γυναίκα από την αρχή.

Θα αναφέρουμε εν συντομία, πριν δώσουμε μερικές συμβουλές, για την συναισθηματική σχέση με τη γυναίκα σας. Μερικές γυναίκες γίνονται τεμπέλες από τη στιγμή που θα παντρευτούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμβαίνει το ίδιο και με τη γυναίκα σας. Την γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, γι’αυτό, θα θέλαμε να σας πούμε, πως αν έχετε αποφασίσει να χωρίσετε με τη γυναίκα σας, τότε μπορείτε να σταματήσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο εδώ. Όταν λέμε οτι οι γυναίκες γίνονται τεμπέλες μέσα σε έναν γάμο, εννοούμε πως, σταματάνε για οποιονδήποτε τρόπο να είναι τόσο ενθιουσιώδης όσο ήταν και στην αρχή. Βέβαια υπάρχουν πολύ παράγοντες για τους οποίους μπορεί μία γυναίκα, να βαριέται στον γάμο της. Ένας από αυτούς είναι, πως σίγουρα έχετε μερίδιο ευθύνης και εσείς. Αυτό θα το αναλύσουμε και σε άλλο άρθρο.

Τώρα, πώς θα μπορέσετε να σώσετε τον γάμο σας και να ξαναζεστάνετε την σχέση σας, αναφέρουμε μερικές απλές μεθόδους για να αρχίσετε να τις εφαρμόζετε.
Η σύζυγός σας, όπως είπαμε, μπορεί να έχει σταματήσει να ασχολείται με τον γάμο και τη σχέση σας, με αποτέλεσμα, συναισθηματικά να μην νιώθει το ίδιο με πριν και να σας παραμελεί. Αυτό μπορεί να συμβεί σε γάμους που είναι διάρκειας λίγων μηνών ή μερικές φορές μπορεί να πάρει και χρόνια, για να αρχίσουν τα συναισθήματα της γυναίκας να μην είναι τα ίδια, με αυτά που ήταν πριν τον γάμο της με τον σύζυγό της. Οι γυναίκες είναι ευαίσθητες και χρειάζονται τρυφερότητα, αγάπη και αφοσίωση, ώστε να αισθάνονται ότι έχουν σημασία για τον σύζυγό τους. Η καθημερινή ζωή μας, όπως όλοι ξέρουμε, δεν μας δίνει αυτή τη δυνατότητα για να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας προς τις γυναίκες μας και πολύ περισσότερο, να προσπαθούμε να αναθερμάνουμε τη σχέση μας.
Της δίνετε την προσοχή που θέλει; Πιστεύετε πραγματικά πως την ακούτε όταν μιλάει; Εάν τη θεωρείται δεδομένη, τότε να ξέρετε πως αυτό κάποια στιγμή θα αλλάξει τα πράγματα και τον τρόπο που θα σας αντιμετωπίζει. Είναι τόσο απλό, αλλά μετά θα είναι αργά.

Θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον ρομαντισμό. Μπορεί να ακούγεται οπισθοδρομικό, αλλά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Μιλήστε της για το πώς αισθάνεστε, να είστε σαφής σχετικά με το πόσο πραγματικά την αγαπάτε. Στις γυναίκες αρέσει να ακούνε πως οι σύντροφοί τους τις αγαπάνε και πως θέλουν να τις παντρευτούν. Έχουν την τάση να χάνουν λίγο την αυτοπεποίθησή τους, όταν είναι παντρεμένες με τον ίδιο άνθρωπο για έναν χρόνο. Οπότε, σχολιάστε σε κάθε ευκαιρία την εμφάνισή της, γράψτε τις γράμματα που μιλούν για την αγάπη, ακόμα και αν αυτό σας φαίνεται ανόητο.

Όταν καταλαβαίνεις πως η γυναίκα σου δεν ενδιαφέρεται και τόσο για τον γάμο σας, μην τα παρατάς και προσπάθησε να της δείξεις, πως μπορείς να διορθώσεις πιθανά λάθη που μπορεί να έχεις κάνει, αλλά και πως την αγαπάς. Να είστε πάντα διαθέσιμοι να μιλήσετε για οτιδήποτε σας απασχολεί, μαζί της και αν δει πωε το παίρνετε στα σοβαρά αυτό, να είστε βέβαιοι πως θα κάνει προσπάθειες και από την μεριά της (εκτός και αν έχει συμβεί κάτι πολύ σοβαρό για αυτήν). Δώστε στη σύζυγό σας να καταλάβει πως αυτός αξίζει να αγωνιστεί για αυτό τον γάμο.

Λέγοντάς της πως κάνει λάθος, τότε μπορεί αυτό να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και να την απομακρύνει από κοντά σας.

Με αυτές τις συμβουλές, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν η γυναίκα σας θέλει να ζητήσει πραγματικά διαζύγιο, αφού θα μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση και θα καταλάβει πως είστε ακόμα ερωτευμένος μαζί της. Αυτό, εάν δεν έχει συμβεί κάτι χειρότερο, πέρα από την καθημερινή πλήξη και τη ρουτίνα μέσα στο γάμο και τη σχέση.

psixologikosfaros.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ