18.4 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ανέργων Τρικάλων

Ψήφισμα της συγκέντρωσης για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α

- Advertisement -

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Αχίλλειον» μετά από κάλεσμα εκλεγμένων συνδικαλιστών, αφού συζητήσαμε πάνω στο ζήτημα που αφορά στο νέο χαράτσι-φόρο με το όνομα ΕΝ.Φ.Ι.Α, αποφασίσαμε:

Το νέο χαράτσι έρχεται να προστεθεί στους ήδη συσσωρευμένους φόρους και να μας κάνει το βίο-αβίωτο. Οι διαρκείς φόροι και τα προηγούμενα χαράτσια, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η απλήρωτη εργασία και η τεράστια ανεργία, η διάλυση της δωρεάν Δημόσιας υγείας και παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης, μας οδήγησαν στην εξαθλίωση και στην αδυναμία να ανταπεξέλθουμε στις στοιχειώδεις ανάγκες της επιβίωσης των οικογενειών μας.

Ως εκ τούτου: Αρνούμαστε να δεχτούμε τον αργό θάνατο στον οποίο μας οδηγούν η Τρόικα και η κυβέρνηση. Αρνούμαστε τη διαρκή λεηλασία των δικαιωμάτων και του εισοδήματός μας μέσου των περικοπών και της φορο-ληστείας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση: να πάρει τώρα πίσω το άδικο χαράτσι και τους αντεργατικούς-αντιλαϊκούς νόμους που μας οδήγησαν στην φτώχεια και στην ανέχεια.

Εφόσον αυτό δεν γίνεται, η πάλη μας στρέφεται ενάντια στην ίδια την κυβέρνηση και την Τρόικα(Ε.Ε-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ. και ντόπιο κεφάλαιο) και στην αντιλαϊκή πολιτική τους με σκοπό την ανατροπή τους.

Για να πετύχουμε τους σκοπούς μας θα προχωρήσουμε σε πλατιά ενημέρωση του λαού και στην συγκέντρωση δυνάμεων για την πραγματοποίηση αγωνιστικών εκδηλώσεων (παραστάσεων διαμαρτυρίας, ανοιχτών συγκεντρώσεων, μαζική ανυπακοή στους άδικους νόμους, κλπ).

Με μαζικούς πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες να αποκρούσουμε την επιθετικότητά τους. Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α να γίνει ο εφιάλτης τους!

Με ανυπακοή στους αντιλαϊκούς νόμους, στην πληρωμή των χαρατσιών, των προστίμων, των διοδίων, των τραπεζών, να αμφισβητήσουμε και να υπονομεύσουμε την μειοψηφική συγκυβέρνηση και την άνομη εξουσία τους και να απαιτήσουμε:

Να απαλλαγούμε από το βραχνά του δημόσιου χρέους το οποίο μας λεηλατεί!
Να διαγραφούν τα χρέη των εργατικών και φτωχών λαϊκών οικογενειών προς την εφορία και τις τράπεζες
Να σταματήσει τώρα η υπερφορολόγηση του λαού, να καταργηθούν τα χαράτσια και τα διόδια, να φορολογηθούν οι κεφαλαιοκράτες, οι τράπεζες και η μεγάλη ακίνητη περιουσία
Να καταγγελθεί και να καταργηθεί το μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί-αντεργατικοί-αντιλαϊκοί νόμοι
Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κινήματος, για δουλειά σε όλους με δικαιώματα, δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια-παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη και αξιοπρεπή διαβίωση.

Καλούμε τα κόμματα που αναφέρονται και παλεύουν για τις ανάγκες και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού να μπουν μπροστά σε αυτό τον αγώνα και να παρέχουν πολιτική κάλυψη και οι βουλευτές τους, αλλά και οι εκλεγμένοι στα όργανα τοπικής διοίκησης, να αποτελέσουν το ζωντανό παράδειγμα της ανυπακοής.

Καλούμε όλους τους φορείς, από τις τοπικές διοικήσεις των Δήμων και των Περιφερειών μέχρι τους συλλόγους, τα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο, να καταδικάσουν έμπρακτα το νέο χαράτσι και να συστρατευτούν μαζί μας στον αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση.

Τρίκαλα, 19/9/2014

Η συγκέντρωση των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, μικρών επαγγελματιών


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ