19 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση Σωματείου Λογιστών Τρικάλων για απόλυση

Συνάδελφε Συναδέλφισα

- Advertisement -

Συνάδελφοι όπως γνωρίζετε το Σωματείο μας με οργανωμένο τρόπο αντιστάθηκε στην παράνομη απόλυση του συναδέλφου μας και Γραμματέα του Σωματείου μας Γεραγόρη Νίκο που έγινε το καλοκαίρι του 2013 από την εταιρεία ΑΦΟΙ Π. ΓΚΟΥΜΑ ΟΕ. Με παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας και στα Γραφεία της εταιρείας, με την πολύτιμη υποστήριξη ηθικά, οικονομικά, νομικά από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, με την μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων και ανέργων της περιοχής μας, με τη στήριξη των δυνάμεων του ΠΑ.Μ.Ε., με τη στήριξη του ΚΚΕ κάνοντας επερώτηση για το θέμα στον υπουργό Εργασίας στην Βουλή.

Η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου επιβεβαιώνει τη θέση μας, ότι η απόλυση του συναδέλφου έγινε για συνδικαλιστικούς λόγους και δικαιώνει τον συνάδελφο, θεωρεί την ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΚΥΡΗ- ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ και επιβάλλει στην Εταιρεία ΑΦΟΙ Π.ΓΚΟΥΜΑ Ο.Ε. την υποχρέωση να επαναπροσλάβει τον Συνάδελφο στην θέση που κατείχε και να τον αποζημιώσει για όσο διάστημα έμεινε εκτός εργασίας.
Η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί νίκη για το εργατικό κίνημα μέσα στο κλίμα τρομοκρατίας πού διακατέχει του εργασιακούς χώρους όσον αφορά την συνδικαλιστική δράση από την πλευρά της εργοδοσίας .

Συνάδελφοι η κατάσταση μπορεί και πρέπει να αλλάξει .
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

Μην αναθέτουμε την λύση των προβλημάτων μας σε κανέναν. Εμείς θα βρούμε τις λύσεις , εμείς θα τις διεκδικήσουμε μέσα από το σωματείο μας .
Πουθενά δεν λύθηκαν προβλήματα με ανάθεση, δεν υπάρχουν σωτήριες .
Αντίθετα μόνο η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ μαζική και οργανωμένη δράση φέρνει θετικά αποτελέσματα και για τον κλάδο, και συνολικά για τους εργαζόμενους .

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Κλιμακώνουμε τη δράση μας , και με βάση το πλαίσιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών ( Π.Ο.Λ.) , καλούμε τους εργαζόμενους για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που οργανώνεται από το ΠΑ.Μ.Ε. το ΣΑΒΒΑΤΟ στις 1Νοέμβρη στην Αθήνα.

Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 5.00 το πρωί με δωρεάν Λεωφορεία που θα μισθώσουν τα Σωματεία που Συμμετέχουν στην κινητοποίηση ,από την Οδό Λαρίσης (μπροστά από την ταβέρνα ΚΩΣΤΑΡΑΣ)
Τηλέφωνα Επικοινωνίας 6973-609128 6937-036519

ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σωματείο Λογιστών & Βοηθών Λογιστών Ν. Τρικάλων

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ