13.1 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αρνάκι εξοχικό με λαχανικά στη λαδόκολλα

Υλικά
1 μπούτι αρνίσιο 1 ½ κ.
250 γρ. κεφαλογραβιέρα
Χυμός ενός λεμονιού
¼ φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
10 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. φρέσκα φασολάκια
250 γρ. κοκκάρι
1 ματσάκι άνηθος
Λαδόκολλα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Λέμε στον χασάπη να καθαρίσει το μπούτι από το πολύ λίπος και να κόψει το κόκκαλο στο κάτω μέρος. Πλένουμε και σκουπίζουμε το μπούτι όπως είναι ολόκληρο και του κάνουμε λοξές, βαθιές τομές στην επιφάνειά του, με ένα μυτερό μαχαίρι. Το βάζουμε σε βαθύ ταψί ή σε πήλινο σκεύος και το μαρινάρουμε για 2 ώρες με το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το πιπέρι, γυρίζοντάς το κάθε μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα σκόρδα και αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα τους. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φασολάκια αφαιρώντας την πλαϊνή «κλωστή». Πλένουμε και χοντροκόβουμε τον άνηθο και καθαρίζουμε τα κοκκάρια. Κόβουμε σε κύβους πλευράς 1 εκ. το τυρί. Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και το τυρί σε μπολ, αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε πιπέρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Απλώνουμε σταυρωτά σε αντικολλητική λαμαρίνα φούρνου 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα (γύρω στα 70 εκ. το καθένα). Βγάζουμε το αρνί από τη μαρινάδα και το ακουμπάμε επάνω. Αλατίζουμε ελαφρά το κρέας και ρίχνουμε από πάνω όλα τα λαχανικά. Το κλείνουμε καλά μέσα στην λαδόκολλα, στρίβοντας τις άκρες σαν καραμέλα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, ψήνουμε για 30 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 160ο C και ψήνουμε άλλες 2 ½ ώρες. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα μέσα στο ταψί, βγάζουμε το κόκκαλο (ξεκολάει εύκολα από το κρέας) και κόβουμε σε μερίδες. Σερβίρουμε από ένα κομμάτι, βάζοντας δίπλα τα λαχανικά.
Α.Τ.

- Advertisement -

πηγη:http://www.athinorama.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ