Υλικά
- Advertisement -
• 4 αυγά
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας ξύδι
• 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
• 5 – 6 ελιές
• ρίγανη (προαιρετικά)
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αν την φτιάξουμε μετά το Πάσχα και έχουμε κόκκινα αυγά, απλά τα καθαρίζουμε.
Διαφορετικά, σ᾿ ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε τ᾿ αυγά για 12΄- 13΄ λεπτά, (λεπτομέρειες Εδώ).
Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε Τα φαγητά της γιαγιάς – Αυγά βραστά σαλάτακρύο νερό να παγώσουν για 5΄, για να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε, πιο εύκολα.
Έπειτα τα κόβουμε στα τέσσερα, τα περιχύνουμε με το λάδι και το ξύδι, τ᾿ αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τη ρίγανη και τις ελιές και τα συνοδεύουμε με τη μαγιονέζα.
πηγη:https://faghta-giagias.blogspot.com