16.3 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γλυκόξινο Κοτόπουλο

Τι χρειαζόμαστε:

  • στήθος κοτόπουλου
  • 1 μικρή ρίζα ginger
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κρασοπότηρο σάλτσα σόγιας
  • 3 κ.σ. ketchup ή μία κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • μισό κρασοπότηρο ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το ginger και το σκόρδο σε πολύ μικρά κυβάκια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι (σε τηγάνι).
  2. Αμέσως μετά ρίχνουμε και το στήθος κοτόπουλου που έχουμε επίσης κόψει κυβάκια.
  3. Το “δουλεύουμε” λίγο για να πάρει άρωμα και έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Όταν πήξει η σαλτσούλα είναι έτοιμο.
  5. Οι αναλογίες “παιζουν” ανάλογα τα γούστα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ίδια συνταγή με φτερούγες είναι τέλεια για μεζές.

- Advertisement -

πηγη:https://www.sintagespareas.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ