11 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επιτυχημένο πέρας του Ευρωπαϊκού προγράμματος SUSTAINS

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο τελικός έλεγχος του προγράμματος SUSTAINSο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 26 – 27 Φεβρουαρίου 2015 στις Βρυξέλλες. Το Πρόγραμμα ξεκίνησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2012 και είχε διάρκεια 3 έτη. Η Αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala ΑΕ, αποτέλεσε έναν από τους εταίρους του Προγράμματος και ήταν υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή της πιλοτικής εφαρμογής.Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν συνολικά 18 εταίροι από όλη την Ευρώπη ανάμεσα στους οποίους και η Ελλάδα (από την οποία συμμετείχαν ηe-Trikala AE και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδος και η Περιφέρεια Θεσσαλίας).
Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής SUSTAINS που αναπτύχτηκε στα Τρίκαλααφορά τη χρήση Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου από χρόνιους ασθενείς που πάσχουν από Διαβήτη τύπου 2. Επίσης, οι ασθενείς μπορούν να πραγματοποιούν τις ιατρικές τους εξετάσεις στο σπίτι τους, με την χρήση συσκευών τηλεμετρίας, χωρίς να χρειάζεται να αφήσουν τον τόπο κατοικία τους. Στους ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα που είχαν οι ξεχωριστές εφαρμογές στις διάφορες ομάδες πληθυσμού καθώς και η στατιστική ποιοτική και ποσοτική τους ανάλυση.Παράλληλα, η συντονίστρια εταιρεία του προγράμματοςHIMSA παρουσίασε τα συμπεράσματα και τη δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης των διάφορων υπηρεσιών μετά τη λήξη του προγράμματος.
Συνοψίζοντας, σύμφωνα και με την αξιολόγηση των ελεγκτών το έργο SUSTAINS έχει φέρει εις πέρας το σύνολο των αρχικών στόχων του. Η επιτυχία του έργου πηγάζει από την συνεργασία των εταίρων, ενώ μπορεί να αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω ανάπτυξη σε παρόμοια έργα και/ή να πυροδοτήσει τη δημιουργία νέων κοινοπραξιών. Την e-TrikalaΑΕ εκπροσώπησε η ΚαλλήΛιάτου από το τμήμα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και Πληροφορικής.
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε πιθανή επέκταση του προγράμματος, μπορείτε να καλείτε στο 2431074442. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο στην ιστοσελίδαhttp://www.sustainsproject.eu/

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ