21.6 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εύκολη Γαριδομακαρονάδα Με Λινγκουίνι

Υλικά

- Advertisement -

• 500 γραμμ. γαριδούλες κατεψυγμένες και καθαρισμένες
• 500 γραμμ. λινγκουίνι
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 1,5 σκελίδα σκόρδο
• Μισή κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
• Μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 300 γραμμ.ψιλοκομμένη ντομάτα (κονσέρβα)
• 300-400 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας(κουτί)
• 1 ποτήρι κρασιού ούζο
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Ζάχαρη
• Κανέλα σκόνη
• Ξερό βασιλικό
• Ξερό δυόσμο


Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο αλάτι βράζουμε για 5 μόνο λεπτά τις γαρίδες που έχουμε ξεπλύνει καλά. Αφαιρούμε από το νερό και τις αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε το ζωμό από τις γαρίδες και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε κι άλλο νερό και βράζουμε μέσα στο ζωμό αυτό τα ζυμαρικά μας. Θα τα αφήσουμε λίγο λιγότερο από το χρόνο που γράφουν καθώς θα ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους μέσα στην σάλτσα. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε(κρατάμε το ζωμό) και τους ρίχνουμε λίγο ωμό λάδι για να μην κολλήσουν μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

Σε φαρδύ σκεύος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο να αρχίσει να βγάζει τα αρώματά του. Συμπληρώνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε. Όταν πάρουν λίγο χρώμα θα προσθέσουμε τις πιπεριές μας και θα τα σοτάρουμε όλα μαζί. Αφού μαλακώσουν λίγο ρίχνουμε μέσα και τις γαρίδες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ούζο για να σβήσουμε. Συμπληρώνουμε αλατοπίπερο και λίγο από τα ξερά μυρωδικά μας τριμμένα και αφού εξατμιστεί το ούζο, χαμηλώνουμε το μάτι και συμπληρώνουμε την ντομάτα και το χυμό.

Έχουμε κρατήσει λίγο από το ζωμό και προσθέτουμε όσο χρειαστεί για να μαγειρευτεί η σάλτσα μας. Προσθέτουμε σε αυτό το σημείο λίγη σκόνη κανέλας και λίγο ζάχαρη αναλόγως πόσο γλυκιά θέλουμε τη σάλτσα. Αν θέλουμε το αποτέλεσμα πιο καυτερό συμπληρώνουμε πιπέρι. Δυναμώνουμε το μάτι για να πάρουν μία βράση όλα μαζί και μετά χαμηλώνουμε στο μέτριο και λιγότερο για να μαγειρευτεί η σάλτσα μας. Όταν θα έχει δέσει αρκετά θα ρίξουμε μέσα και τα λινγκουίνι, αν χρειαστεί θα προσθέσουμε λίγο ζωμό και θα αφήσουμε για λίγα λεπτά να ενσωματωθούν τα υλικά και να ολοκληρωθεί η βράση των ζυμαρικών. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο βασιλικό ξερό ή φρέσκο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

πηγη:http://kirakatina.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ