19 C
Trikala
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ζουμέρες νηστισιμες καριοκές

4 κούπες τριμμένο μπαγιάτικο σοκολατένιο κέικ
200 γρ.μαύρη σοκολάτα με πορτοκάλι
1 κ.σ μαργαρίνη
3 κ.σ γεμάτες βανίλια γλυκό (υποβρύχιο)
4-5 κ.σ σιρόπι σοκολατας ή βύσινο ή σιρόπι με ζάχαρη και νερό σε ίση ποσότητα
4 κ.σ λικέρ κανέλας(Τεντούρα) ή κονιάκ
1/2 κ.γ κανέλα σκόνη
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ
400-500 γρ.κουβερτούρα
2 κ.σ σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σ’ένα κατσαρόλι λιώνω τη σοκολάτα με πορτοκάλι,τη μαργαρίνη και το γλυκό βανίλια.Όταν λιώσουν,τα ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά μαζί,να γίνουν ένα μαλακό μίγμα.Δεν θα πλάθεται.Το βάζω όπως είναι με το μπολ στο ψυγείο καμιά ωρίτσα να σφίξει.Το τυλίγω σε σφιχτό ρολό μέσα σε μεμβράνη και από πάνω αλουμινόχαρτο στρίβοντας τις άκρες σαν καραμέλα.Το βάζω κατάψυξη 3-4 ωρίτσες να παγώσει για να κόβεται σε φέτες.Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύμματα και προσθέτω και το σπορέλαιο.Κόβω το ρολό σε φετούλες πάχους 1 εκ.και τις τυλίγω με τη βοήθεια 2 πηρουνιών μέσα στην κουβερτούρα.Τις βάζω σε λαδόκολα και όταν στεγνώσει η σοκολάτα τις τυλίγω με αλουμινόχαρτο μία,μία και τις διατηρώ στο ψυγείο.Τον χειμώνα τις αφήνω εκτός ψυγείου.
Καλή επιτυχία άν τις φτιάξετε!!!

της Σοφη Τσιώπου

 

- Advertisement -

πηγη:http://www.papatrexas.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ