17.9 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η κλασσική ιταλική καλοκαιρινή σαλάτα

Από τα αγαπημένα ιταλικά πιάτα, η Panzanella έρχεται στο τραπέζι σου με τη λαχταριστή συνταγή του Άκη Πετρετζίκη. Μάλιστα, όπως λέει και ο σεφ, είναι ένας ωραίος τρόπος να χρησιμοποιήσεις το ψωμί που σου έχει περισσέψει!

- Advertisement -

Υλικά

  • 250 γραμμ. ψωμί (όπως τσιαπάτα)
  • 3-4 μέτριες ντομάτες
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 πολύ μικρό μάτσο δυόσμο
  • 1 χούφτα ελιές
  • 8 φιλέτα αντζούγιας
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχους 1 εκ., τις πασπαλίζουμε με λάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να είναι ελαφρά τραγανές.

Κόβουμε τις ντομάτες και το αγγουράκι σε ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές, τις ψιλοκόβουμε και τις ρίχνουμε και αυτές. Ξεπλένουμε καλά τις αντζούγιες και τις βάζουμε και αυτές μαζί με τις ντομάτες.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, το σκόρδο και αρκετό αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα λαχανικά μας, ρίχνουμε μέσα το ψωμί και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Ρίχνουμε το δυόσμο στη σαλάτα και ανακατεύουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Πηγή: http://www.koolnews.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ