Υλικά
500 γρ. αλεύρι
25 γρ. μαγιά
500 ml νερό
32 γρ. ζάχαρη
50 ml λάδι για τηγάνισμα
200 ml μέλι
Αλάτι
Κανέλλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και αμέσως μετά ρίχνουμε και το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σκεπάζουμε το μείγμα με μία υγρή πετσέτα και το αφήνουμε για 45 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού κόβουμε τη ζύμη σε μικρές δόσεις και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Αφού πάρουν χρώμα, αφαιρούμε τους λουκουμάδες με μία τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξει το λάδι.
Αφού στραγγίξουν τους βάζουμε σε ένα πιάτο και τους περιχύνουμε με μέλι.
Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα και σερβίρουμε.
πηγη:http://www.koolnews.gr