Τι χρειαζόμαστε:
- Advertisement -
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες
- μισό ματσάκι μαιντανό
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1,5 φλυτζάνι γάλα
- 1 κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια
- Λίγο ασπρο κρασί
- Τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
Πώς το κάνουμε:
- Τσιγαρίζω το κρεμμύδι σε λίγο λάδι. Ρίχνω το κοτόπουλο κομμένο κομματάκια. Μόλις πιεί το νερό του το σβήνω με το κρασάκι.
- Κατόπιν ρίχνω τα μανιτάρια κομμένα φετούλες. Αφού πιούν τα νερά τους ρίχνω τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το μαιντανό. Αποσύρω από την φωτιά.
- Φτιάχνω μια ελαφριά μπεσαμέλ με το αλεύρι και το γάλα, αλατοπιπερώνω και την ρίχνω μέσα στο μίγμα του κοτόπουλου.
- Το αφήνω να κρυώσει. Στρώνω την σφολιάτα σε μια ταρτιέρα και ρίχνω την γέμιση μέσα.
Τελειώνω με το τριμμένο τυρί. - Ψήνω στους 200 βαθμούς γιά μισή ώρα.
- Λίγα μυστικά ακόμα
- Μου την είχε προτείνει μια φίλη πιό παλιά. Την δοκίμασα μας άρεσε και την φτιάχνω από τότε σε όλες τις συγκεντρώσεις.
πηγη:http://www.corriere.gr